Κεφτεδάκια της Σαντάλ

SHOWBIZΗ βασιλική συνταγή της συζύγου του ΠαύλουΚεφτεδάκια της ΣαντάλΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 11, 2015 - 16:02

Τα κεφτεδάκια της Μαρί - Σαντάλ «μοσχομύρισαν» στο διαδίκτυο. Η σύζυγος του Παύλου λατρεύει την ελληνική κουζίνα, γι' αυτό στο blog που διατηρεί δεν παραλείπει να παρουσιάζει συχνά κάποια συνταγή από την πατρίδα του αγαπημένου της.

Πριν από λίγες μέρες έφτιαξε «keftedakia» κι έδωσε τη συνταγή που ακολουθεί στις φίλες που συμβουλεύονται την ιστοσελίδα της. Φορώντας τζιν

παντελόνι και μαύρη ριχτή μπλούζα, η Μαρί - Σαντάλ πλάθει και τηγανίζει τους κεφτέδες, ενώ την παρακολουθεί με... προσήλωση (και με τα σάλια του να τρέχουν) ο σκύλος της οικογένειας, ο Αλφι.

Μάλιστα, όπως χαριτωμένα γράφει η... chef, είναι εκείνος που λατρεύει περισσότερο απ' όλους τα κεφτεδάκια της. Εκτός από τα συνηθισμένα υλικά η γαλαζοαίματη και μητέρα πέντε παιδιών προτείνει και κάποια άλλα, τα λεγόμενα super foods, για εκείνους που λατρεύουν την υγιεινή διατροφή. Ετσι προτείνει σκόνη κινόα για το... αλεύρωμα πριν από τη βουτιά στο τηγάνι.

Οσο για την εκτέλεση, η Μαρί - Σαντάλ γράφει: «Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και σε περίπτωση που το μείγμα είναι ρευστό, προσθέτουμε φρυγανιά. Βάζουμε το μπολ για μία ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα ρολάρουμε στο αλεύρι (ή στη σκόνη κινόα) και τα τηγανίζουμε αφήνοντάς τα δύο λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σκούρο καφέ χρώμα. Εναλλακτικά, τα τηγανίζουμε ελαφρώς και μετά τα βάζουμε στον φούρνο για τέσσερα λεπτά. Σερβίρονται με πίτες, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα