Κάθε φορά, πρώτη φορά

18:58 7/3/2019 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΚάθε φορά, πρώτη φοράΠέμπτη, Μάρτιος 7, 2019 - 18:58

❱❱ Ουαλή δεν αναγνωρίζει πρόσωπα φίλων, συγγενών, ούτε καν το δικό της

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Κάθε φορά που αντικρίζει τους συγγενείς της ή τους φίλους της η Μπο Τζέιμς από την Ουαλία είναι σαν να τους βλέπει πρώτη φορά. Δεν μπορεί καν να αναγνωρίσει το πρόσωπό της.

Η 51χρονη, που πάσχει από μια σπάνια νόσο, περιγράφει πόσο εφιαλτική ήταν η καθημερινότητά της από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα, αλλά και πώς άλλαξε η ζωή της με τη βοήθεια του συντρόφου της.

Μια φορά, όπως περιγράφει η ίδια στο

BBC, είδε μια άγνωστη να τη χαιρετά στο λεωφορείο, αλλά δεν έδωσε σημασία, μέχρι που έμαθε ότι ήταν η μητέρα της. «Aγνωστος» ήταν και ο ηλικιωμένος κύριος που συνάντησε στις διακοπές της. Oπως διαπίστωσε αργότερα, ήταν ο πατέρας της. Πρόσφατα έβλεπε παλιές φωτογραφίες στην οθόνη του υπολογιστή μαζί με τη μητέρα της. «Μιλούσε για ένα άτομο σε μια φωτογραφία και ρώτησα ποιο ήταν το άλλο άτομο δίπλα του» θυμάται η Τζέιμς από το Λούγκορ του Σουόνσι. «Μα, εσύ» της απάντησε η μητέρα της.

Τα παιδικά χρόνια της ήταν δύσκολα, διότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τους συμμαθητές ή τους δασκάλους της. Μεγαλώνοντας είχε το ίδιο πρόβλημα και με τους φίλους της, γεγονός που την έκανε να κατηγορεί τον εαυτό της για αδιαφορία.

Η Τζέιμς διαγνώστηκε στα 40 της με προσωπαγνωσία, μια πάθηση που δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο να αναγνωρίσει πρόσωπα. Η ποιότητα της ζωής της βελτιώθηκε χάρη στον σύντροφό της, ο οποίος της ψιθυρίζει στο αυτί τα ονόματα των ατόμων που συναντούν. Επίσης κάθε φορά που παρακολουθούν ταινία τής υπενθυμίζει ποιον χαρακτήρα βλέπουν και πώς συνδέεται με την πλοκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα