Κατέγραψε live τον θάνατό του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΚατέγραψε live τον θάνατό τουΤρίτη, Απρίλιος 30, 2019 - 13:16

❱❱ Φονική σαΐτα καρφώθηκε στο κεφάλι καμεραμάν την ώρα που αναμετέδιδε το έθιμο

Βουβός πόνος διαδέχτηκε το θορυβώδες έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα, αφού το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα βάφτηκε με αίμα, όταν μετατράπηκε σε φονική παγίδα για τον 53χρονο εικονολήπτη και πατέρα δύο παιδιών Κώστα Θεοδωρακάκη.

Την

ώρα που ο άτυχος οπερατέρ στεκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το υπαίθριο πάρκινγκ του Νέδοντα και κατέγραφε με την κάμερά του την αναβίωση του επικίνδυνου εθίμου, μία σαΐτα έφυγε από τα χέρια ενός εκ των σαϊτομάχων και καρφώθηκε στο κεφάλι του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Τα δευτερόλεπτα του τρόμου, με τη φλεγόμενη σαΐτα να κάνει τον γύρο του θανάτου πάνω από τα κεφάλια του πλήθους λίγο πριν καταφέρει το μοιραίο χτύπημα στον εικονολήπτη, καταγράφονται σε δεκάδες βίντεο που τράβηξαν παρευρισκόμενοι, ενώ πραγματική ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που τράβηξε ο ίδιος ο αδικοχαμένος κάμεραμαν.


Η μοιραία σαΐτα που έκοψε το νήμα της ζωής του 53χρονου

Στο βίντεο-σοκ, η ζωντανή μετάδοση του σαϊτοπόλεμου, που έκανε για την ιστοσελίδα του ο Κώστας Θεοδωρακάκης, διακόπτεται βίαια όταν η φονική σαΐτα τον βρίσκει στο κεφάλι ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται μια φωνή που καλεί ασθενοφόρο, κάνοντας το πλήθος να παγώσει. Η αναπαράσταση του εθίμου σταματά και κάποιοι σπεύδουν προς τον 53χρονο άνδρα που βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγη ώρα αργότερα ο εικονολήπτης μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όμως σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο είναι ήδη νεκρός.


Σοκαρισμένοι οι παρευρισκόμενοι πάνω από τον Κώστα Θεοδωρακάκη

Εξι άνδρες, ηλικίας 22 έως 62 χρονών, έχουν συλληφθεί από τις Αρχές για θανατηφόρα σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, ενώ δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου.


Οι τραυματιοφορείς παραλαμβάνουν τον εικονολήπτη

Οι έξι συλληφθέντες συμμετείχαν στην ομάδα των σαϊτομάχων. Οι αστυνομικοί μελετούν προσεκτικά τα βίντεο που καταγράφουν το μοιραίο συμβάν προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο από τα χέρια του οποίου έφυγε η μοιραία σαΐτα.

Μαρτυρίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, τουλάχιστον άλλες δύο σαΐτες φέρεται ότι ξέφυγαν από τον έλεγχο των χειριστών τους, μία εξ αυτών πέρασε μάλιστα ξυστά από ένα κοριτσάκι. Δεκάδες είναι και οι καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας αλλά και για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν οι πωρωμένοι συμμετέχοντες, που έμοιαζαν να αδιαφορούν για τα φονικά όπλα που κρατούσαν στα χέρια τους!

Πάντως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, το επικίνδυνο έθιμο δεν θα απαγορευτεί, καθώς θα προκληθούν αντιδράσεις! «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

O 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης, παντρεμένος και πατέρας δύο εφήβων, ήταν 25 χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ηταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Παλμός και της ιστοσελίδας MessiniaNews.gr. Ο Κώστας, όποτε χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθειά του η «Espresso», ήταν πάντα πρόθυμος και την προσέφερε απλόχερα. Κώστα, σε ευχαριστούμε για όλα. Αντίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα