Κατάσχεση στην ΕΠΟ!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΚατάσχεση στην ΕΠΟ!Πέμπτη, Δεκέμβριος 1, 2016 - 19:02

Για παλιές οφειλές ύψους 3.373.481,40 € (επί Σαρρή και Γκιρτζίκη) στην Εθνική Factors A.E.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έβγαλε στη... σέντρα τις προηγούμενες διοικήσεις (επί Σαρρή και Γκιρτζίκη) της ομοσπονδίας για οφειλές 3.373.481,40 ευρώ!

Ο φάκελος στάλθηκε ήδη στους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική Αρχή, ωστόσο έγινε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ,

με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει απολύτως καμία πληρωμή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 ευρώ εις βάρος της ΕΠΟ αφορούσε οφειλές της που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις, με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, η οποία είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην εταιρία Εθνική Factors A.E. και είχε ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ. Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών (!) αναγγελιών απαιτήσεων, οι οποίες είχαν γίνει στην ομοσπονδία από τη Eurostar (Travel Plan) και από την εταιρία Εθνική Factors Α.Ε.

Για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο έως τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, αντί να καταβάλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην Εθνική Factors Α.Ε., τις κατέβαλε στη Eurostar (Travel Plan), με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην Εθνική Factors Α.Ε. Στις 21/11/2016 η ΕΠΟ έλαβε προσωρινή διαταγή αναστολής της διαταγής πληρωμής.

Ωστόσο, προχθές η εταιρία Εθνική Factors Α.Ε. προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή.
«Η ΠΔΕ θα υλοποιήσει στο έπακρο την εκπεφρασμένη αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη προσήλωση στις αρχές διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, και θα εκπληρώσει απόλυτα την αποστολή της για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που πλήττουν το ποδόσφαιρο» ανέφερε η

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία αναζητά ήδη τα χρήματα.
Το θέμα είναι το πρώτο στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα