Κανίβαλος ο πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας

ΚΟΣΜΟΣΚυβερνά σαν να ήταν «επί Γης θεός»Κανίβαλος ο πρόεδρος της Ισημερινής ΓουινέαςΔευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2016 - 14:54

Τον κατηγορούν ότι τρώει τον εγκέφαλο και τους όρχεις όσων τολμήσουν να τον αμφισβητήσουν

Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος κράτους στον κόσμο, ο οποίος κυβερνά σαν να ήταν «επί Γης θεός», όμως, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, μοιάζει περισσότερο με προσωποποίηση του διαβόλου. Ο Τεοδόρο Ομπιάνγκ Νγκέμα Μπασόνγκο, που διοικεί με σιδηρά πυγμή την Ισημερινή Γουινέα, έχει κατηγορηθεί για βασανισμούς αλλά και για κανιβαλισμό.

Βρίσκεται στον προεδρικό θώκο ανελλιπώς

από το 1979, όταν ανέτρεψε πραξικοπηματικά τον δικτάτορα θείο του Φρανσίσκο Νγουέμα. Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει ότι καταστρατηγεί τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έχει κατηγορηθεί πολλάκις για νοθεία στις εκλογές. Οι πολιτικοί αντίπαλοί του, τους οποίους έχει αποκλείσει από τα μέσα ενημέρωσης, τον κατηγορούν για βασανιστήρια και βίαιη καταστολή οποιασδήποτε αμφισβήτησης.

Εξαιτίας της σκληρότητας με την οποία μεταχειρίζεται οποιονδήποτε υποπτευθεί ότι τον υπονομεύει, έχει γίνει γνωστός ως «το αφεντικό» και «ο αρχιβασανιστής».

Δύναμη

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο πολιτικός Σεβέρο Μότο, τον έχουν κατηγορήσει ότι συνηθίζει να γδέρνει ζωντανούς και να τρώει τις όρχεις και τον εγκέφαλο όσων τολμήσουν να τον αμφισβητήσουν, διότι πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο αποκτά τη δύναμή τους.

Ο Μότο ανέφερε την περίπτωση αστυνομικού, λέγοντας ότι θάφτηκε χωρίς εγκέφαλο και όρχεις, επειδή ο πρόεδρος τα είχε φάει. Ο Μπασόνγκο προπαγανδίζει ότι είναι ο θεός της χώρας, ο οποίος έχει ανάλογη εξουσία πάνω σε ανθρώπους και αντικείμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα