Ηθελε διαζύγιο από τον JFK

13:38 5/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΝέο αποκαλυπτικό βιβλίο για την ΤζάκιΗθελε διαζύγιο από τον JFKΠέμπτη, Ιούνιος 5, 2014 - 13:31

H σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του JFK το 1963 πρόλαβε την Τζάκι Κένεντι, η οποία ήθελε να γίνει η πρώτη πρώτη κυρία των ΗΠΑ που θα έπαιρνε διαζύγιο από εν ενεργεία πρόεδρο. Αυτή είναι ακόμα μία αποκάλυψη από το βιβλίο που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ με τίτλο «Jacqueline Kennedy Onassis:

A life Beyond Her Wildest Dreams», το οποίο περιγράφει εκτενώς τόσο την άποψή της για τον σύζυγό της όσο και τις εκρήξεις της κάθε φορά που μάθαινε για μια καινούργια ερωμένη του. Τα όριά της όμως ξεπεράστηκαν, όταν η Μέριλιν Μονρόε τραγούδησε στα γενέθλια του προέδρου προκαλώντας σειρά από δημοσιεύματα. Τότε είπε στο περιβάλλον της ότι ήθελε να φύγει από αυτόν τον γάμο, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 η Τζάκι είχε ήδη αρχίζει να κουράζεται από τη χαοτική ερωτική του ζωή του συζύγου της, που συνεχιζόταν παρά τον γάμο τους, και είχε προειδοποιήσει ότι θα τον εγκατέλειπε. Τότε όμως παρενέβη ο πεθερός της, ο Τζο Κένεντι, ο οποίος της πρόσφερε ένα τσεκ ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να μη φύγει από τον γάμο. Η Τζάκι φέρεται να του απάντησε ότι το κόστος για να παραμείνει με τον JFK θα ανέβαινε στα 20 εκατομμύρια δολάρια «αν μού φέρει σπίτι κανένα αφροδίσιο από κάποια από αυτές τις βρόμες», σύμφωνα με τους συγγραφείς του νέου βιβλίου. Αν η Τζάκι είχε πάρει διαζύγιο από τον Τζακ όσο αυτός ήταν γερουσιαστής, τα όνειρα του «πατριάρχη» Τζο να δει έναν γιο του στον Λευκό Οίκο θα έμενε ανεκπλήρωτο.

Η Τζάκι δεν ήξερε πού έμπλεκε όταν γνώρισε τον γοητευτικό γερουσιαστή από τη Μασαχουσέτη. Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον τη δεκαετία του '50 από τις μεταπτυχιακές σπουδές που έκανε στην Ευρώπη και τους πολλούς εραστές που είχε εκεί, προσλήφθηκε ως φωτορεπόρτερ στην «Washington Times - Herald», η οποία δε υπάρχει πια. «Δεν σχεδιάζω να παντρευτώ έναν ρεπόρτερ, αλλά ίσως μέσω των διασυνδέσεών τους να συναντήσω έναν γοητευτικό άντρα που να είναι και πλούσιος» είχε πει τότε.

Η γνωριμία

Ο Τσαρλς Μπάρλετ, συνάδελφός της και εραστής της για ένα διάστημα, φέρεται να έκλεισε το τυφλό ραντεβού ανάμεσα στην Τζάκι και τον Τζακ Κένεντι. Οταν αυτός τη γνώρισε στην οικογένειά του, στο Hyannis Port, έγραψε στο ημερολόγιό της: «Ο Τζακ δεν είναι και Μπαρτ Λάνκαστερ. Εχει περίεργο σώμα, κοκαλιάρικο, με πόδια σαν οδοντογλυφίδες. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι το όμορφο πρόσωπό του. Στην πραγματικότητα ο Μπόμπι φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερο ερωτικό ενδιαφέρον σ' εμένα απ' ό,τι ο Τζακ, και ο Τέντι με ποθεί σαν ερωτοχτυπημένο κουτάβι. Μέχρι στιγμής έχω αποφύγει να μείνω μόνη με τον Μπόμπι. Νομίζω ότι αν βγαίναμε μόνοι μια βόλτα με τη βάρκα, θα με βίαζε».

Τα δύο αδέρφια του μετέπειτα Αμερικανού προέδρου φλέρταραν απροκάλυπτα μέχρι το τέλος και της δικής τους ζωής την Τζάκι, η οποία αφέθηκε στην αγκαλιά τους, σύμφωνα με το βιβλίο, μετά τον θάνατο του JFK.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα