Ισλαμιστής ο εγγονός του Μαντέλα

ΚΟΣΜΟΣΙσλαμιστής ο εγγονός του ΜαντέλαΠαρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 17:38

Ο εγγονός του Νέλσον Μαντέλα έγινε μουσουλμάνος για χάρη της εντυπωσιακής τέταρτης συζύγου του (φωτό) και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φυλάρχων της Νοτίου Αφρικής.

«Σοκαριστήκαμε από τα νέα της αλλαγής πίστης του. Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι. Αυτό που ξέρουμε

είναι ότι η γυναίκα αλλάζει πίστη, όχι ο άνδρας. Αυτό είναι το έθιμό μας» σχολίασε ο πρόεδρος του Κογκρέσου των Παραδοσιακών Ηγετών της Νοτίου Αφρικής Μουέλο Νονκονιάνε για την είδηση του νέου γάμου του... κατά συρροή γαμπρού Νκόσι Ζουελιβελίλε Μαντέλα, ο οποίος μάλιστα δεν μπήκε καν στον κόπο να καλέσει τους φυλάρχους στην τελετή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Κέιπ Τάουν.

«Παραθυράκια» στον νόμο

«Οι παραδοσιακοί φύλαρχοι δεν παντρεύονται κρυφά. Είναι ο ηγέτης το λαού του Μβέζο. Ακόμη προσπαθούμε να τον εντοπίσουμε για να λάβουμε κάποιες απαντήσεις» συμπλήρωσε ο Νονκονιάνε.

Ο Μαντέλα, ο οποίος με ανακοίνωσή του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον τρόπο που έγινε δεκτός από την οικογένεια της νύφης, της Ράμπια Κλαρκ, και τη μουσουλμανική κοινότητα, εξακολουθεί να είναι παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του Τάντο Μαμπούνου, αλλά αδιαφορώντας γι' αυτό έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές, βρίσκοντας διάφορα «παραθυράκια» στον νόμο.

Ωστόσο, και οι δύο γάμοι ακυρώθηκαν. Μάλιστα, στην περίπτωση της Αναΐς Γκριμό, την οποία παντρεύτηκε το 2010, είπε ότι έμεινε έγκυος από τον αδερφό του Μπούσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα