Απταιστα «γαλλικά» από την κυρία Τασία

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος Απταιστα «γαλλικά» από την κυρία ΤασίαΠαρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 16:55

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

«Μαγκάκι» εμφανίστηκε χθες στη Βουλή η Γ´ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου, όταν προήδρευε. Μιλώντας σε άπταιστα... γαλλικά στον διαμαρτυρόμενο Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ζητούσε

επιπλέον της τοποθέτησής του τον λόγο, του είπε: «Ο τσαμπουκάς σας νομίζετε ότι θα περάσει; Κάνετε σόου για τα δελτία ειδήσεων; Α, δεν είναι η ώρα τους ακόμη... Δεν ξέρω από πού εισπράξατε αυτό το θάρρος... φορτώσατε». Ο θυελλώδης διάλογός τους συνεχίστηκε για λίγη ώρα, με την Τασία να του ξαναλέει: «Τις απειλές σας όχι εδώ, όπου περνάνε... Σύμφωνα με το άρθρο 67, αποφασίζω εγώ»!

Το Μέγαρο Μουσικής και η κρατικοποίησή του είχαν την τιμητική τους στη συζήτηση τις πρώτες μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, μέχρι να παρθεί η σκυτάλη των συζητήσεων για τις άδειες των καναλιών. Ολοι μίλησαν, μηδενός εξαιρουμένου. Καυτό θέμα ανάμεσά τους τα «κόκκινα» δάνεια του Μεγάρου, που, όπως τόνισαν οι περισσότεροι, τα φορτώνεται τώρα ο ελληνικός λαός ύστερα από την απόφαση κρατικοποίησής του. Ο υπουργός με τα τρία μικρά ονόματα Αριστείδης - Νικόλαος - Δημήτριος Μπαλτάς, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική απόφαση, είπε ότι στο Μέγαρο Μουσικής θα μπορούν να φιλοξενούνται πλέον και άλλα μουσικά πολιτιστικά σχήματα.

!
Τι κακό αυτό με τους συριζαίους να φοράνε σακάκια με μπαλώματα στον αγκώνα, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος; Επειδή αυτός ο τύπος σακακιού παραπέμπει σε δουλειά... αφού τα μπαλώματα μπαίνουν για να προστατέψουν τη φθορά στους αγκώνες από τα γραφεία, οι συριζαίοι θέλουν να πιστεύουν ότι δουλεύουν!
Χαμός στη Βουλή χθες, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις άδειες των καναλιών και όχι μόνο. Μίλησαν όλοι και για όλα. Αρχισαν από το πρωί οι δεκάδες ομιλητές βουλευτές, με προεδρεύοντα τον Νικήτα Κακλαμάνη με το καρό γαλάζιο πουκάμισό του και το αντίστοιχο χαρακτηριστικό μπλε μαντιλάκι.

Ο... Ιταλός Καβαδέλλας

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του βουλευτή των Κεντρώων Δημήτριου Καβαδέλλα, με το χρυσοκίτρινο σακάκι, που διαφώνησε κάθετα με τις τέσσερις άδειες που αποφάσισε να δώσει στα κανάλια η κυβέρνηση, λέγοντας ότι η γειτονική μας Ιταλία, στην οποία, όπως είπε, εκείνος έζησε, έχει 104 κανάλια εθνικής εμβέλειας. «Αλλού πόσα έχουν;» τον ρώτησε από κάτω συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να πάρει την απάντηση: «Γιατί, δεν σας κάνει η Ιταλία; Ευρωπαϊκή σύγχρονη χώρα δεν είναι; Τι ψάχνετε πια;»


Ακουσε τελικά τη σύζυγό του Δάφνη ο Νίκος Δένδιας και άλλαξε γυαλιά, όπως από καιρό τού έλεγε. Με νέο κοκάλινο σκελετό εμφανίστηκε λοιπόν ο Νίκος Δένδιας στην Ολομέλεια της Βουλής. Εγκατέλειψε τον μεταλλικό, που μάλλον δεν του πήγαινε...

Ούτε ένας υπουργός

Στο Μόναχο βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη, λαμβάνοντας μέρος στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια. Το παράπονό της όμως ήταν ότι, ενώ αυτή η συνάντηση είναι σημαντικότατη για τη χώρα μας, δεν βρέθηκε εκεί ούτε ένας Ελληνας υπουργός. Πάντως η ίδια πέρασε όμορφα στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, συνδυάζοντας τη συνδιάσκεψη με την εκπληκτική μπίρα του Μονάχου, την οποία δοκίμασε στη βραδινή έξοδό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα