«Ημουν υποχείριο του Αιμ. Κοτσώνη»

16:41 6/4/2016 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Ημουν υποχείριο του Αιμ. Κοτσώνη»Τετάρτη, Απρίλιος 6, 2016 - 16:40

Ο ιδιοκτήτης του «Noor One» Παντελής Καλαφάτης υποστήριξε ότι δεν αποφάσιζε εκείνος για τις κινήσεις του ναρκόπλοιου

Με ευθείες βολές κατά του Αιμίλιου Κοτσώνη συνεχίστηκε χθες η απολογία του ιδιοκτήτη του «Noor One» Παντελή Καλαφάτη. Ο 66χρονος υποστήριξε ότι ήταν υποχείριο του κατηγορούμενου επιχειρηματία σε όλες τις κινήσεις που γίνονταν σχετικά με το ναρκόπλοιο.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Είχε προηγηθεί

ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας για την ημερομηνία που πληροφορήθηκε ο κατηγορούμενος πλοιοκτήτης ότι το «Noor One» θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Ατζμάν για την Ελλάδα. Ο Παντελής Καλαφάτης απάντησε ότι το έμαθε στις 14 Απριλίου 2014. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Εισαγγελέας: Δηλαδή το ξέρατε 12 μέρες πριν τον απόπλου. Και τι κάνατε; (σ.σ.: η συμφωνία ήταν ότι το καράβι θα έκανε τοπικούς πλόες στην περιοχή των Εμιράτων).
Καλαφάτης: Επικοινώνησα με τον Κοτσώνη, προβάλλοντας έντονες αντιρρήσεις.
Εισαγγελέας: Κι αυτό πάλι σήμερα το λέτε! Ο Κοτσώνης ό,τι ήθελε έκανε; Εσείς δεν ήσασταν ο πλοιοκτήτης; Γνωρίζατε ότι το πλοίο δεν είχε τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να έρθει Ελλάδα και παρ' όλα αυτά δεν κάνατε τίποτα; Ησασταν το υποχείριο του Κοτσώνη;
Καλαφάτης: Ημουν! Ναι!

Αμέσως μετά η εισαγγελέας ρώτησε τον 66χρονο αν γνωρίζει ποιοι έστειλαν το πλοίο στην Ελλάδα. «Ο Κοτσώνης και ο Μπουρδούβαλης (φερόμενος ως «κάπτεν Τζωρτζ»)» απάντησε εκείνος, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει πει ποτέ ότι ο Κοτσώνης γνώριζε για τα ναρκωτικά.
Η συνεδρίαση έκλεισε με την υποβολή ερωτήσεων από τον Γιώργο Μπουρδούβαλη στον 66χρονο, αλλά και την ανταλλαγή ύβρεων. «Αμα σε βλέπω σιχαίνομαι» ήταν μία από τις... φιλοφρονήσεις του Καλαφάτη προς τον 59χρονο συγκατηγορούμενό του, για να «εισπράξει» την απάντηση: «Είσαι τελείως ανήθικος! Είναι ντροπή να τα λέει αυτά πλοίαρχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα