Ιαματικά λουτρά στη Γλυφάδα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙαματικά λουτρά στη Γλυφάδα!Δευτέρα, Ιανουάριος 22, 2018 - 17:21

❱❱ Τέλος τα μακρινά ταξίδια για όσους πάσχουν από ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχυαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.

Σύντομα θα τις αντιμετωπίζουν σε ιαματικά λουτρά στη... Γλυφάδα! Η πηγή Αιξωνής αναγνωρίστηκε επισήμως ως ιαματική με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού, καθιστώντας την περιοχή ως τον δήμο της Αττικής με αναγνωρισμένη θερμή ιαματική πηγή.

Σύμφωνα με την απόφαση

(ΦΕΚ Β΄ 4744/29.12.2017) και κατόπιν γνωμοδότησης της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, τα νερά της πηγής έχουν ιαματικές ιδιότητες και συνιστώνται ιδιαίτερα για τις παραπάνω ασθένειες. Η αναγνώριση της πηγής δίνει σάρκα και οστά σε ένα όνειρο δεκαετιών, που θα αποφέρει στην ευρύτερη περιοχή μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Ο δήμος θα αρχίσει άμεσα την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

«Εκπονήσαμε υδρογεωλογικές μελέτες στην περιοχή της Αιξωνής, κάναμε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού, ζητήσαμε υγειονομική έκθεση από την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε» δήλωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα