Η βιονική γιαγιά «δάμασε» τα κύματα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε ηλικία σέρφερ στον κόσμοΗ βιονική γιαγιά «δάμασε» τα κύματα!Δευτέρα, Αύγουστος 26, 2019 - 18:02

❱❱ Tα κατάφερε η 81χρονη Αναστασία Γερολυμάτου! Διένυσε μέσα σε έξι ώρες με την ιστιοσανίδα της τα 18 μίλια μεταξύ Κεφαλλονιάς - Κυλλήνης

Το 'πε και το 'κανε η 81χρονη σέρφερ, η οποία είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να διανύσει με την ιστιοσανίδα της την απόσταση των 18 (!) μιλίων που χωρίζει τη Σκάλα Κεφαλλονιάς από την Κυλλήνη!

Eχοντας συμμάχους της τον ούριο άνεμο και μια πλειάδα ανθρώπων που τη στήριξε σε

όλη της την προσπάθεια, η Αναστασία Γερολυμάτου κατάφερε ύστερα από έξι ώρες αδιάκοπης «μάχης» με τα κύματα να φτάσει στον προορισμό της και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο!

«Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Eκανα περίπου έξι ώρες μέσα στη θάλασσα, αλλά δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα» ανέφερε περιχαρής η... 81 Μαΐων σέρφερ, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου να κάνει τον διάπλου Σκάλας - Κυλλήνης. Τη... σούπερ γιαγιά από την Κεφαλλονιά συνόδευαν, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της, δύο σκάφη υποστήριξης.

«Παραδίδω τη σκυτάλη τώρα στους νέους με μήνυμα να μην τα παρατάνε ποτέ στη ζωή τους, ό,τι δυσκολίες και να έχουν. Τους καλώ να αγαπήσουν τη θάλασσα και στόχος μου είναι να μάθω στα νέα παιδιά να κάνουν windsurf» ήταν το μήνυμά της προς τους νέους.

Ευχαριστίες

Η αειθαλής «γητεύτρια» των κυμάτων, η οποία ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 χρόνων, δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει τον κόσμο που την περίμενε στην Κυλλήνη λέγοντας: «Είμαι φοβερά χαρούμενη, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με στήριξε και με περίμενε να τερματίσω.

Ηρθε κόσμος μέχρι και από τα Ιωάννινα για εμένα, αυτό με συγκίνησε πολύ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η βιονική γιαγιά «δάμασε» τα κύματα!,