Η «τράπεζα του ISIS»

ΚΟΣΜΟΣΗ «τράπεζα του ISIS»Τρίτη, Μάιος 17, 2016 - 16:58

Διαμαρτυρία ακτιβιστών, που «διακόσμησαν» την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο με σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Σε τράπεζα του Ισλαμικού Κράτους μετατράπηκε για λίγη ώρα η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο, προκαλώντας αναστάτωση.

Το κτίριο της πρεσβείας «διακοσμήθηκε» με τη σημαία του ISIS και την επιγραφή «DAESH Bank» από ακτιβιστικές οργανώσεις με τη βοήθεια προβολέα.

Ο

καλλιτέχνης Ολιβερ Μπιενκόβσκι και η κολεκτίβα Pixel Helper ήθελαν με τον τρόπο τους να υπογραμμίσουν τις σχέσεις που φέρεται ότι έχει η Σαουδική Αραβία με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και τις παραβιάσεις που κάνει σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τη φυλάκιση του blogger Ραΐφ Μπαντάβι.

Σε άλλο μήνυμα που πρόβαλαν στην πρόσοψη του κτιρίου, αναφέρονταν στην άδικη φυλάκιση και την κακή μεταχείριση που δέχεται, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση. «Δέκα χρόνια και 1.000 βουρδουλιές μόνο και μόνο επειδή έκανε blogging#FREERAIF» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο μήνυμά τους οι ακτιβιστές. Κατά το παρελθόν είχαν γίνει μάλιστα και άλλες συντονισμένες διαμαρτυρίες για την απελευθέρωσή του έξω από πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας σε διάφορες πόλεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου.

Εμμεσες κατηγορίες

Η Σαουδική Αραβία έχει κατηγορηθεί έμμεσα για τη δημιουργία του ISIS, μέσω της διάδοσης της φονταμενταλιστικής ερμηνείας του Ισλάμ, καθώς επίσης και για την οικονομική ενίσχυση εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Συρία.

Αλ Κάιντα κατά Αμερικανών με περιουσία!

Πώς μπορεί να πληγεί η αμερικανική οικονομία για να πάρει η Αλ Κάιντα το αίμα της πίσω για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν; Με τη δολοφονία των μεγαλοστελεχών, αλλά και των ιδιοκτητών μεγάλων επιχειρήσεων μέσα στα ίδια τους τα σπίτια! Αυτό τουλάχιστον προτείνει το Inspire, το διαδικτυακό περιοδικό της οργάνωσης, το οποίο επίσης παροτρύνει τους τρομοκράτες να μιμηθούν τις δολοφονικές επιθέσεις από Παλαιστινίους σε βάρος Ισραηλινών, για να επιτίθενται στους δρόμους σε Αμερικανούς πολίτες και να τους μαχαιρώνουν.
Στην πρώτη σελίδα του περιοδικού, που έχει τον τίτλο «Επαγγελματικές δολοφονίες» και υπότιτλο «Δολοφονίες κατ' οίκον», μια φωτογραφία δείχνει το σκοτεινό προφίλ ενός δολοφόνου με κουκούλα που παραμονεύει το θύμα του, το οποίο μένει σ' ένα πολυτελές σπίτι στις ΗΠΑ. Στο φωτομοντάζ φιγουράρουν επίσης ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ένα πιστόλι και χυμένο αίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα