Η συγκινητική επιστολή του Βαρθολομαίου στον Παπαθεμελή

15:43 7/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ συγκινητική επιστολή του Βαρθολομαίου στον ΠαπαθεμελήΔευτέρα, Σεπτέμβριος 7, 2015 - 15:37

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η συλλυπητήρια επιστολή που έστειλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Στέλιο Παπαθεμελή, σχεδόν 40 μέρες μετά τον θάνατο της κόρης του. Οπως αποκαλύπτει στο περιεχόμενό της ο ηγέτης της Ορθοδοξίας, λίγες μέρες πριν από το τραγικό τέλος της η αδικοχαμένη Λένα Παπαθεμελή τού είχε στείλει μία κάρτα που συνοδευόταν από μια εικόνα της

Παναγίας και είχε σκοπό να της απαντήσει. Ομως δεν πρόλαβε...

«Είναι απίστευτο. Φαντάζομαι τον πόνο και τη θλίψη σας...» γράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζοντας στον γνωστό πολιτικό τη συμπαράστασή του για τον χαμό της κόρης του. Ο κ. Βαρθολομαίος εύχεται στον Στέλιο Παπαθεμελή και στην οικογένειά του υπομονή και δύναμη, καθώς, όπως λέει, είναι βαρύς ο σταυρός που καλούνται να σηκώσουν.

«Δεν είναι ώρα πολλών λόγων, αλλά καιρός περισυλλογής και προσευχής» σημειώνει ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης έστειλε την επιστολή δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Λένας Παπαθεμελή, αλλά είδε το φως της δημοσιότητας μόλις χθες, με αφορμή το μνημόσυνο που έγινε. Σχεδόν 40 μέρες μετά τη μοιραία ημέρα η οικογένεια δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Λένα Παπαθεμελή έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

Η 48χρονη κόρη του γνωστού πολιτικού βρήκε τραγικό θάνατο στα τέλη Ιουλίου, όταν έπεσε στο κενό από τον έβδομο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του πατέρα της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πένθος τύλιξε την οικογένειά της και όσους τη γνώριζαν προσωπικά, αλλά και όλη τη Θεσσαλονίκη, για την οποία ο Στέλιος Παπαθεμελής αποτελεί «βαρύ» πολιτικό όνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα