Η Σουλτάνα Κιοσέμ από τη Χίο

SHOWBIZΗ Σουλτάνα Κιοσέμ από τη ΧίοΤετάρτη, Νοέμβριος 11, 2015 - 13:57

Η Αναστασία Τσιλιμπίου, που υποδύεται την Κιοσέμ, διαφημίζει στην Τουρκία το νησί, όπου έγινε «απόβαση» από ογδόντα ανθρώπους της τηλεοπτικής παραγωγής

Εικόνες της όμορφης Χίου θα προβάλλονται από αύριο στην τουρκική τηλεόραση, μέσω του σίριαλ που αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της... Χιώτισσας σουλτάνας Κιοσέμ! Την πανέμορφη Αναστασία (ή Μαρία, σύμφωνα με άλλες ιστορικές πηγές), που την απήγαγαν στα 15 της χρόνια

για να τη μεταφέρουν στο παλάτι του σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη και να ενταχθεί στο χαρέμι του, ενσαρκώνει η Αναστασία Τσιλιμπίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η νεαρή ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στα σίριαλ «Για την καρδιά ενός αγγέλου» και «Το νησί», υποδύεται την Κιοσέμ σε νεαρή ηλικία, ενώ τον ρόλο της σε μεγαλύτερη ηλικία έχει η γνωστή στο ελληνικό κοινό «Φατμαγκιούλ» Μπερέν Σαάτ. Ο σουλτάνος Αχμέτ Α΄ ερωτεύτηκε παράφορα την Αναστασία και από Μαχπεϊκέρ (φεγγαροπρόσωπη) που είχε μετονομαστεί την ονόμασε Κιοσέμ, την παντρεύτηκε και έγινε παντοδύναμη. Η Ελληνίδα σουλτάνα είχε δύο αδελφές, τη Λεία (Μουκριμέ) και την Αννα (Γκιουλμπαχάρ), που την ακολούθησαν στο χαρέμι, κι έναν αδελφό, τον Πέτρο, ο οποίος σκοτώθηκε.

Πολλές από τις σκηνές του σίριαλ, που είναι παραγωγή της κορυφαίας τουρκικής εταιρίας TIMS, γυρίστηκαν στη Χίο, μετά τις απαραίτητες επαφές των υπευθύνων της παραγωγής με παράγοντες του δήμου και τις τοπικές Αρχές. Ετσι, τον Αύγουστο πολυμελές συνεργείο, αποτελούμενο από σκηνοθέτες, παραγωγούς, τεχνικούς, ηθοποιούς και δεκάδες κομπάρσους, μετέτρεψε το νησί σε τεράστιο πλατό.

Ντόπιοι κομπάρσοι

Η αρχή των γυρισμάτων είχε γίνει στις 17 Αυγούστου στον Κάμπο και τα σοκάκια του χωριού γέμισαν από συνολικά 80 ανθρώπους -ηθοποιούς, σκηνοθέτη, παραγωγούς με φορτηγά, κάμερες και φώτα- για να γυριστούν οι πρώτες σκηνές από την αρπαγή της μικρής Χιώτισσας, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες ντόπιοι κομπάρσοι.

Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα στην κεντρική πλατεία και σε δρόμους των Μεστών, όπου, πριν ακόμη ανατείλει ο ήλιος, τα συνεργεία είχαν πάρει θέσεις. Τα φορτηγά με τα σκηνικά, τα κοστούμια και τον εξοπλισμό είχαν κατακλύσει το χωριό και ο κεντρικός δρόμος είχε μετατραπεί σε πολύβουο παζάρι για τις ανάγκες του έργου. Ντόπιοι και τουρίστες είχαν ανέβει σε ψηλά σημεία για να μπορούν να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα. Στις 19 Αυγούστου το σκηνικό μεταφέρθηκε στο χωριό Μυλαράκια, από όπου φυγαδεύτηκε η Αναστασία το 1605 από τους στρατιώτες του σουλτάνου. Αυτή τη φορά, μάλιστα, το συνεργείο έφερε μαζί του και τα... γαϊδουράκια που ήταν απαραίτητα για τις σκηνές!

Keywords
Τυχαία Θέματα