Η «Ωκεανίς» φέρνει χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ «Ωκεανίς» φέρνει χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας!Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019 - 15:38

❱❱ Ενα νέο βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από τη βορειοανατολική Ευρώπη, θα διαδεχθεί τη λιακάδα των τελευταίων ημερών.

Σταδιακά από αύριο το απόγευμα ως την Τρίτη η νέα κακοκαιρία «Ωκεανίς» θα επηρεάσει τη χώρα, με έντονες βροχές, καταιγίδες, χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως και στο κέντρο της Αθήνας! Θα επικρατούν

πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, έως και 10 μποφόρ στα πελάγη, και τσουχτερό κρύο, καθώς ο υδράργυρος θα κάνει «βουτιά» ακόμα και 15 βαθμούς!

«Η κακοκαιρία θα πλήξει περισσότερο την ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Πολλά χιόνια θα έχουμε σε Εύβοια, Πήλιο και γενικά στη Θεσσαλία, στα ορεινά της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης» λέει ο μετεωρολόγος, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της ΕΜΥ Νίκος Καντερές, και συμπληρώνει: «Θα χιονίσει στην Πάρνηθα, στα βόρεια προάστια και μέσα στην Αθήνα, όχι όμως σε απαγορευτικό επίπεδο. Αλλά δεν είναι η κακοκαιρία των κακοκαιριών! Είχαμε πιο σημαντικές χιονοπτώσεις στην Αθήνα το 2002 και το 1987».

Βοριάδες

Το Σάββατο η κακοκαιρία «Ωκεανίς» θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, τοπικές καταιγίδες στις νησιωτικές και τις παραθαλάσσιες περιοχές και σημαντική ενίσχυση των βοριάδων. Οι συνεχείς έντονες βροχές από το Σάββατο ως την Τρίτη κυρίως στην Κρήτη, αλλά και σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αττική ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρόμοιο σκηνικό θα επικρατεί και την Κυριακή. Από την Τρίτη ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, καθώς τα έντονα φαινόμενα θα περιορίζονται στις ανατολικές και τις νότιες περιοχές, ενώ την Τετάρτη θα σταματήσουν. Ομως το κρύο θα είναι τσουχτερό όλη την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα