Η Μις Κιργιστάν φόρεσε χιτζάμπ και δήλωσε υπερήφανη

ΚΟΣΜΟΣΗ Μις Κιργιστάν φόρεσε χιτζάμπ και δήλωσε υπερήφανηΠαρασκευή, Οκτώβριος 7, 2016 - 18:21

Διεκδίκησε τον τίτλο της Μις Κόσμος το 2014, εμφανιζόμενη με μαγιό μπροστά σε εκατομμύρια αδηφάγα μάτια, κι ας προερχόταν από μια υπερσυντηρητική χώρα, όπου οι οκτώ στους δέκα είναι μουσουλμάνοι. Τώρα όμως, δύο χρόνια μετά, η Αϊκόλ Αλικζάνοβα από το Κιργιστάν αποφάσισε να φορέσει χιτζάμπ και να μιλήσει δημοσίως γι' αυτό.

«Είμαι ευτυχής που είμαι μουσουλμάνα. Και δεν πρέπει να ενδιαφέρεστε για τη ζωή μου, έχετε τη δική σας. Κάποιοι από εσάς κοροϊδεύετε, κάποιοι καταδικάζετε.

Εγώ επιμένω, μην πληγώνετε και μην ταλαιπωρείτε αυτούς που σας κάνουν καλό» σχολίασε η Κιργίζια καλλονή σε βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς της στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και τα μηνύματα υποστήριξης στην απόφασή της ήταν πολλά, κάποιοι από τους followers της τη ρώτησαν αν αναγκάστηκε να φορέσει τη χιτζάμπ, κάτι που η καλλονή έσπευσε να αρνηθεί. «Είναι μια συνειδητή επιλογή. Είμαι ευχαριστημένη και χαρούμενη. Ας είμαστε ευγενικοί ο ένας στον άλλον και τελικά μάθετε να σέβεστε. Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους σας!» απάντησε χαρακτηριστικά. Πάντως, από τον λογαριασμό της στο Instagram αφαίρεσε παλιότερες φωτογραφίες που την έδειχναν με διαφορετικά στιλ μαλλιών.

Να σημειωθεί ότι η μουσουλμανική γυναικεία ένδυση έκανε την εμφάνισή της και στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, προκαλώντας εντύπωση. Η Ινδονήσια σχεδιάστρια Ανιέσα Χασιμπουάν έγραψε ιστορία, παρουσιάζοντας πρώτη φορά χιτζάμπ σε διάφορα ζωντανά χρώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα