Φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού με βροχές και καταιγίδες

ΠΟΛΙΤΙΚΗΦθινοπωρινή «στροφή» του καιρού με βροχές και καταιγίδεςΠαρασκευή, Οκτώβριος 7, 2016 - 18:08

Βροχές και καταιγίδες, που θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδευτούν από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, περιλαμβάνει η φθινοπωρινή «στροφή» του καιρού που προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, τα φαινόμενα θα αρχίσουν

να εκδηλώνονται από νωρίς το μεσημέρι πρώτα στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά θα επεκταθούν στη Μακεδονία και στις βορειοδυτικές περιοχές της Θεσσαλίας. Ως τα ξημερώματα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σε περιοχές όπως η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα - κυρίως, στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 3 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί και το Σάββατο, με τα φαινόμενα να πλήττουν τα δυτικά, τα βόρεια, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φθάνοντας στα πελάγη τα εφτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εκδηλωθούν νέες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα