Η Κ. Μάρκου στην «εκβολή» του Ποταμιού

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ Κ. Μάρκου στην «εκβολή» του ΠοταμιούΤρίτη, Νοέμβριος 22, 2016 - 14:50

Ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της αφήνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη με οκτώ βουλευτές, ο οποίος δήλωσε ότι έφυγε γιατί «έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ»

Μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, που ανακοίνωσε με επιστολή της στον Σταύρο Θεοδωράκη την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική

Ομάδα του Ποταμιού, επειδή -όπως αναφέρει- διαφωνεί με την επιλογή του για αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Η Κατερίνα Μάρκου είναι η τρίτη που φεύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, από τους έντεκα βουλευτές που εξέλεξε το Ποτάμι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε διαγράψει για άλλους λόγους, κατά σειρά, τους Χάρη Θεοχάρη και Ιάσονα Φωτήλα.

Ανασυγκρότηση

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής, στην απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί την οδήγησε η επιλογή του επικεφαλής του κόμματος να απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ και να αιωρείται η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής συμπαράταξης: «Εμεινα σταθερή στην άποψη αυτή, όπως και στην πολιτική μου στάση από την πολύ αρχή απέναντι στην κυβέρνηση, επιμένοντας στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, στην ανάγκη δημιουργίας μιας ομοσπονδίας του προοδευτικού κέντρου και της συμμαχίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων ευρύτερα σε μια μετεκλογική προοπτική, με όλες τις αποχρώσεις μέσα.

Επέμεινα στη συνέχιση της διαδικασίας του διαλόγου, αλλά δεν εισακούστηκα» αναφέρει και συμπληρώνει: «Αν και οπωσδήποτε με στενοχωρεί ανθρώπινα η απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, είμαι βέβαιη ότι όχι μόνο κάνω αυτό που πιστεύω, αλλά κάνω και αυτό που μου ζητούν μετ’ επιτάσεως εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες της περιφέρειάς μου, που σταθερά με εκλέγουν βουλευτή τα τελευταία τεσσεράμισι περίπου χρόνια. Να συνεχίσω να προσπαθώ με τις όποιες δυνάμεις μου να βρει γρήγορα ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος την ενιαία πολιτική έκφραση, την κοινή πολιτική συνισταμένη που του αξίζει».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που βλέπει το Ποτάμι να πέφτει από τη μια ξέρα στην άλλη, υποστήριξε από την πλευρά του ότι η κυρία Μάρκου έφυγε γιατί «έχει κάλεσμα από το ΠΑΣΟΚ».
Παράλληλα αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένταξη στα ψηφοδέλτια «προσώπων που το μόνο που τελικά τους νοιάζει είναι η καρέκλα και ο μισθός».
«Περιμένουμε να τους δούμε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Για να θυμίσουν και τότε σε όλους τους πολίτες τους λόγους που τους κάνουν να απεχθάνονται την πολιτική» κατέληξε στην απάντησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα