Επτά άνθρωποι σώθηκαν (σε 45 ώρες) από μεταμόσχευση οργάνων 20χρονου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπτά άνθρωποι σώθηκαν (σε 45 ώρες) από μεταμόσχευση οργάνων 20χρονουΤρίτη, Νοέμβριος 22, 2016 - 14:43

Ζωή σε επτά συνανθρώπους του χάρισε ένας 20χρονος, που κατέληξε την περασμένη Παρασκευή από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Μέσα στον πόνο της, η οικογένεια του άτυχου νέου βρήκε το ψυχικό σθένος να χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο σε ασθενείς από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, που

έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ανέλαβε τις διαδικασίες για τον συντονισμό της λήψης των οργάνων και της ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, που κράτησαν περίπου 45 ώρες.

Στο χειρουργείο έφτασαν χειρουργικές ομάδες από τα Νοσοκομεία Ωνάσειο, Λαϊκό, Αττικό και από μοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, η συνεργασία των οποίων με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και του ΕΚΑΒ Αθηνών ήταν άψογη.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, η καρδιά του 20χρονου χτυπά στο στήθος μιας 30χρονης γυναίκας από την Αθήνα, η οποία βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη επί 14 μήνες.

Οι νεφροί μεταμοσχεύτηκαν σε δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 37 ετών, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στον Ευαγγελισμό, οι οποίοι υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση επί πέντε και επτά χρόνια, αντίστοιχα.
Οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενή από κέντρο της Βουδαπέστης, το ήπαρ στο μεταμοσχευτικό κέντρο του Παλέρμο και οι κερατοειδείς σε ασθενείς του Αττικού Νοσοκομείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα