Η επανάσταση των γόνων!

COVER STORYΗ επανάσταση των γόνων!Σάββατο, Μάιος 24, 2014 - 13:30

Ο Αλέξανδρος Λάτσης, ο νεαρός γιος του κραταιού Σπύρου Λάτση, είναι ζωγράφος χαμηλών τόνων κι επιτυχημένος εκδότης που ζει στη Βρετανία. Η Λουκία Λεμού δηλώνει πως δεν είναι «κακομαθημένο σκατόπαιδο» και συνεχίζει απτόητη την καριέρα της στη showbiz. H Ευγενία Νιάρχου είναι πλέον αναγνωρισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, που έφτασε να δημιουργήσει μέχρι και τα γαμήλια δώρα του πρίγκιπα Αλβέρτου στην αγαπημένη του Σαρλίν. Η Μαριάννα

Γουλανδρή σχεδιάζει μαγιό και εξελίσσεται ραγδαία στον χώρο της μόδας, ενώ οι εταιρίες του Πάρη Κασιδόκωστα σκίζουν στα κινηματογραφικά και μουσικά δρώμενα. Η επανάσταση των γόνων παραδοσιακών εφοπλιστικών οικογενειών, που αψηφούν την οικογενειακή επιχείρηση και τα καράβια για να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, από κύμα έγινε... τσουνάμι!

1.

Το success story του Αλέξανδρου Λάτση, του μικρότερου γιου του Σπύρου Λάτση, είναι το πιο άγνωστο στη χώρα μας, ωστόσο αποτελεί το πιο εύγλωττο παράδειγμα. Ο 32χρονος με το χαμηλό προφίλ κάνει θαύματα στον εικαστικό χώρο του Λονδίνου και αδιαφορεί πλήρως για την οικογενειακή επαγγελματική παράδοση, κάτι το οποίο απέδειξε ακόμη και αλλάζοντας το όνομά του σε Aλεξ - Σπύρο, αποφασισμένος να διαχωρίσει τη θέση του από το «όνομα βαρύ σαν ιστορία», αλλά και για να μην τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τέχνης Central St. Martins στη σχολή BA Graphic Design για δύο χρόνια κι έχοντας ήδη ξεκινήσει την καριέρα του ως ζωγράφος, ο νεαρός Λάτσης αποφάσισε να αγνοήσει τα μηνύματα της κρίσης στη γηραιά ήπειρο και να κάνει ένα βήμα, το οποίο πολλοί αποκαλούσαν τότε «risky business» (επικίνδυνη επένδυση). Το 2008, μαζί με τον καλύτερό του φίλο Σαμ Αρθουρ δημιούργησε το «Noborw Press», εκδοτική εταιρία και βιβλιοπωλείο, για να φέρουν την επανάσταση στις εκτυπώσεις, στη γραφιστική τέχνη και στον σχεδιασμό κόμικς. Και τα κατάφεραν. Σήμερα τα τεύχη τους είναι σημείο αναφοράς στα γραφιστικά και αρτιστικά δρώμενα, εξειδικευμένα περιοδικά σε όλον τον κόσμο τούς κάνουν συνεχώς συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, ενώ ο Αλεξ δίνει διαλέξεις και σεμινάρια για τον σχεδιασμό στα κόμικς και το success story της τολμηρής εταιρίας του.

2.

Οι τέχνες είναι από τα αγαπημένα πεδία των παιδιών από εφοπλιστικές οικογένειες, που αποφασίζουν να κάνουν την επανάσταση, έστω και κόντρα στις επιθυμίες των γονιών τους. Η Κατερίνα Πολέμη -κόρη του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη και ανιψιά του Αδαμάντιου- είχε, για παράδειγμα, από μικρή δείξει την κλίση της και ήταν σίγουρη για το τι θα κάνει στη ζωή της. Και μπορεί να μην κέρδισε το Βραβείο Μουσικής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου ήταν φέτος υποψήφια για τις συνθέσεις της στην ταινία «Μικρά Αγγλία», όπου ερμήνευε και τα κομμάτια, η Κατερίνα ωστόσο απέδειξε πως η πορεία της δεν είναι τυχαία. Γόνος παραδοσιακής ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, της οποίας οι ρίζες φτάνουν 2,5 αιώνες πίσω, σήμερα, στα 26 της χρόνια, πιανίστρια, κιθαρίστρια, ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και συνθέτρια, έχει κατορθώσει να κερδίσει το κοινό που την έχει παρακολουθήσει στις live εμφανίσεις της στην Αθήνα και έχει ήδη κυκλοφορήσει δίσκο με δικές της δημιουργίες. Με σπουδές στο διάσημο Μουσικό Κολέγιο του Μπέρκλεϊ, με φωνή ευαίσθητη και παίζοντας μουσική από τεσσάρων ετών, έχει ανοίξει τα δικά της φτερά, μακριά από τα πλοία του πατέρα της.

3.

Πεισματάρα και δυναμική, η Ολγα Πολίτη πήρε τα χαρακτηριστικά από τους γονείς της και τα χρησιμοποίησε για να τους πάει κόντρα και να πραγματοποιήσει το όνειρό της, έχοντας ήδη τελειώσει τις σπουδές της στην υποκριτική και τη δημοσιογραφία. «Από μικρή μπροστά στον καθρέφτη έκανα τη Βουγιουκλάκη» δήλωσε η ίδια, όταν πριν από δύο χρόνια ανέλαβε ενεργό ρόλο στους «Κηπουρούς του Mega», ενώ την ίδια εποχή ξεκίνησε και δική της πρωινή κυριακάτικη εκπομπή με τίτλο «C΄ est la vie» στο Εxtra Channel, ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία «Poker Face» του Χρήστου Δήμα. Σήμερα, η πρωταγωνίστρια της εκπομπής «Stick around» στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΝΤ1 (διανύει τον πέμπτο της κύκλο) ασχολείται και με τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειάς της (υπεύθυνοι για ενοικιάσεις γιοτ), αρνούμενη ωστόσο να αφήσει την πραγματική της αγάπη: την υποκριτική.

4.

Ξεκινώντας από το περσινό καλοκαίρι, η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση λάνσαρε τα ρούχα Lov!nk, με μοντέρνες, προχωρημένες και πολύ δυναμικές συλλογές που απευθύνονται στο νεανικό κοινό και κυρίως σε όσους αγαπούν τα τατουάζ. Η εταιρία της τα πάει πάρα πολύ καλά, καθώς υποστηρίχθηκε από την αρχή και από τα μοντέρνα κορίτσια της ελληνικής showbiz, όπως η Shaya και η Μαρία Ηλιάκη, ενώ οι οικονομικές τιμές κάνουν τα ρούχα προσιτά.

5.

Η Λουκία Λεμού -κόρη του Μάρκου και της Πένι- λάμπει διαρκώς στη σκηνή απασχολώντας τα μέσα ενημέρωσης. Πρόσφατα αναδείχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό ως η «νέα Μέριλιν Μονρόε», με χρήστες του facebook και του Instagram από όλον τον κόσμο να την ψηφίζουν μετά μανίας ως τη γυναίκα που μοιάζει περισσότερο στη θρυλική ντίβα. Στην πραγματικότητα, η Λουκία είναι ένας πραγματικός χαμαιλέοντας που μεταμορφώνεται όποτε θέλει, ενώ διαθέτει ταλέντο και glam που της επιτρέπουν να κάνει τέχνη τις μεταμορφώσεις της. Χορεύτρια, μοντέλο, ηθοποιός και παράλληλα εξωστρεφής, αεικίνητη και με χαμόγελο που μαγνητίζει, «απαρνήθηκε» τα καράβια της οικογένειάς της και ακολουθεί τον δικό της επιτυχημένο δρόμο, έχοντας κάνει ήδη κινηματογράφο, όπως η ταινία «Μαχητές του Δεκεμβρίου», καθώς και τηλεόραση, όπως η συμμετοχή της στο «So you think you can dance».

6.

Περίπου την ίδια εποχή που η Εριέττα ξεκινούσε τα Lov!nk, η Μαριάννα Γουλανδρή, κόρη του Γιώργου Γουλανδρή και της Χριστιάνας Βαρδινογιάννη, έκανε το δικό της επιχειρηματικό βήμα στον κόσμο της μόδας, σχεδιάζοντας μαγιό. Σήμερα, η φίρμα Marianna G ταξιδεύει εκτός των συνόρων, καθώς στη γοητεία της έχουν υποκύψει διάσημες περσόνες, όπως η Μίλι Μάκιντος, οι κορυφαίες fashion bloggers τη λατρεύουν, ενώ παρουσιάζεται σε editorial μόδας περιοδικών ακόμη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Νιάρζου: Η αρχόντισσα των δαχτυλιδιών

ΓOΝΟΣ μιας άλλης παραδοσιακής εφοπλιστικής οικογένειας, η 28χρονη fashion icon Ευγενία Νιάρχου, εγγονή του Σταύρου, μεγαλωμένη στο Παρίσι και γεννημένη στη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε να σχεδιάζει τα δικά της κοσμήματα από το 2007, την εποχή που έκανε και το μοντέλο για τη σχεδιάστρια φίλη της Margherita Missoni, κληρονόμο του κραταιού οίκου μόδας. Εχοντας ειδικευτεί στα κοσμήματα με διαμάντια στο Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και με εκπαίδευση και στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου δημοπρασιών Christies, συνεργάστηκε από τα 18 κιόλας χρόνια της με τον οίκο κοσμημάτων Repossi που ήταν ανέκαθεν προμηθευτής του πριγκιπικού παλατιού του Μόντε Κάρλο. Μάλιστα, ήταν εκείνη που σχεδίασε τα κοσμήματα τα οποία πρόσφερε ο πρίγκιπας Αλβέρτος ως γαμήλια δώρα στην πριγκίπισσά του Σαρλίν, το 2011. Στη συνέχεια ένωσε τις δυνάμεις της με τη Vanessa Sweard σχεδιάζοντας για τον οίκο Azzaro και πέρυσι λάνσαρε την πρώτη δική της (πανάκριβη) συλλογή Venyx, σε ένα event στο Παρίσι όπου διάσημοι σχεδιαστές, όπως ο Valentino, συνάντησαν διάσημους κληρονόμους, όπως η Σαρλότ Κασιράγκι. Τα κοσμήματα Venyx τα παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου, μαζί με τη συναρπαστική ιστορία της ζωής της.

Ο ωραίος Πάρης στον κόσμο της showbiz

ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ -κι επιτυγχάνοντας- συμφωνίες συνεργασίας με τις ομορφότερες ηθοποιούς του πλανήτη, όπως η Κάμερον Ντίαζ, η Τζέσικα Αλμπα και η Σοφία Βεργκάρα, ο Πάρης Κασιδόκωστας κατάφερε στα οκτώ χρόνια λειτουργίας της εταιρίας του να υπογράψει ως παραγωγός ταινίες όπως το «The Box» ή το «Veronica Decides to Die» (βασισμένο στο βιβλίο του Πάολο Κοέλιο), τηλεοπτικές παραγωγές όπως το «Extreme Sommer» με τον Κώστα Σόμμερ, που αγοράστηκε από κανάλια σε 41 χώρες, ακόμη και κόμικς, το «Romeo and Juliet: The War», που είναι best seller και σύντομα θα γίνει ταινία. Το μεγάλο αστέρι της εταιρίας παραγωγής ταινιών 1821 Pictures ωστόσο είναι ο ίδιος ο Πάρης που προσελκύει σε κάθε του βήμα τα διεθνή μίντια (τον αναφέρουν συνήθως ως Κασιδόκωστα - Λάτση), που έχει πρόσβαση στα μεγάλα σαλόνια, που δεν του λέει «όχι» ούτε η Lady Gaga (την κατάφερε να παίξει σε ταινία του), που ξέρει να κινείται, να γοητεύει και να κάνει μπίζνες (κάνοντας περήφανη τη μητέρα του Μαριάννα Λάτση).

Keywords
εριέττα κούρκουλου, lady gaga, showbiz, success, γιου, central, design, business, press, βιβλιοπωλείο, αλεξ, live, αθηνα, ολγα, mega, est, channel, poker, face, stick, ΑΝΤ1, γιοτ, καλοκαιρι, shaya, νέα, facebook, instagram, συμμετοχή, dance, fashion, bloggers, icon, missoni, azzaro, valentino, box, extreme, pictures, lady, gaga, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, σταυροι, βουγιουκλακη, instagram, μαρια ηλιακη, επιθυμιες, azzaro, χωρες, βημα, γυναικα, δωρα, ηθοποιος, ηνωμενα αραβικα εμιρατα, θαυματα, καριερα, κοντρα, μαγιο, μητερα, μουσικη, ονειρο, περιοδικα, ρουχα, ταινιες, τηλεοραση, icon, lady gaga, valentino, αγαπη, αλεξ, ανιψια, αραβικα, βιβλιο, γινει, γιου, γοητεια, γονεις, δικη, δρωμενα, εγινε, ευγενια, εκπαιδευση, ενοικιασεις, εποχη, εριέττα κούρκουλου, εριεττα, εταιρια, ετων, τεχνη, ζωη, ζωης, ιδια, οικο, κυμα, κλιση, κοσμηματα, λατσης, λουκια, μαιος, μακρια, μηνυματα, μαρια, νεα υορκη, οκτω, ολγα, ονομα, παρισι, πεδια, πλοια, πριγκιπας, ρολο, σαλονια, σεμιναρια, σιγουρη, συνεχεια, συντομα, συμμετοχή, σομμερ, σοφια, σπυρου, τατουαζ, τμημα, φιρμα, φτερα, φωνη, χαμογελο, αγνωστο, αιωνες, central, channel, design, εμφανισεις, est, fashion, gaga, ηπειρο, χωρα, κομικς, lady, missoni, μοιαζει, μπροστα, pictures, bloggers, shaya, σκηνη, showbiz, success, ξεκινησε, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα