Η μπάλα-ρομπότ που κινείται με smartphone

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ μπάλα-ρομπότ που κινείται με smartphoneΤρίτη, Ιούνιος 10, 2014 - 14:42

Νέα διάσταση αποκτούν παιχνίδια όπως «τα μήλα» με την πρώτη ρομποτική μπάλα στον κόσμο. Ελεγχόμενη μέσω εφαρμογής για smartphone, η Sphero μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να ελίσσεται ανάμεσα από αντικείμενα, να ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία, ακόμα και να ψυχαγωγεί ένα κατοικίδιο. Eχει διάμετρο 73 χιλιοστών, βάρος 178 γραμμαρίων και κινείται με ταχύτητα 0,6 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχη, για καλοκαιρινά παιχνίδια στο νερό. Η Sphero είναι συμβατή και με Android

και με iOS apps μέσω Bluetooth, σε ακτίνα που φτάνει τα 30 μέτρα. Ο χρήστης δίνοντας συγκεκριμένες εντολές μπορεί να την καθοδηγήσει ώστε να περάσει πάνω από ράμπες ή να ολοκληρώσει πορεία μετ' εμποδίων, αποφεύγοντάς τα με τους κατάλληλους ελιγμούς.

Κυκλοφορεί σε ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου και του πορτοκαλί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να μοιάζει με μπαλάκι του τένις ή μινιατούρα μπάλας μπάσκετ.

Ο σχεδιαστής software Ιαν Μπερνστάιν από το Νιου Μέξικο, συνιδιοκτήτης της εταιρίας ρομποτικής Orbotix με τον Ανταμ Γουίλσον, αναζητούσαν από καιρό τρόπο να συνδυάσουν τη ρομποτική με το gaming. «Οταν ιδρύσαμε την Orbotxi θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο που να μπορεί να ελέγχεται μέσω smartphone ή tablet. Η έμπνευση μας ήρθε όταν είπα "χρειαζόμαστε κάτι απλό που να μπορείς να το βγάλεις από την τσέπη σου, να το πετάξεις στο τραπέζι και να κάνει κάτι cool". Ο Aνταμ σκέφτηκε έναν βόλο και κάπως έτσι γεννήθηκε η Sphero» εξηγεί ο Μπερνστάιν, επισημαίνοντας ότι σταδιακά θα αναπτυχθούν περισσότερα παιχνίδια γύρω από τη ρομποτική μπάλα.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα