Η «Daily Telegraph» υποκλίνεται στους Έλληνες για την ψυχραιμία τους

Το εγκώμιο των Ελλήνων για την ψύχραιμη στάση που επιδεικνύουν εν μέσω της φονικής πανδημίας πλέκει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» τονίζοντας πως, παρά το γεγονός ότι ως έθνος έχουν την τάση να παραβιάζουν τους κανόνες, αυτή τη φορά έχουν δείξει εντυπωσιακή συμμόρφωση στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας!

«Όπως φαίνεται, οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η συντάκτρια του δημοσιεύματος που βρίσκεται στη χώρα μας εξηγεί

ότι οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, τα κράνη στις μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Όμως, όπως τονίζει, αυτό δεν ισχύει με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και αναφέρεται στην 25η Μαρτίου. Η επέτειος, όπως εξηγεί, «ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους».

«Η εικόνα, ωστόσο, φέτος ήταν διαφορετική. Οι Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους» περιγράφει η δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρει, ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται ομαλά χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα, ενώ η ίδια κατάφερε να προμηθευτεί το αγαπημένο της τσένταρ, καθώς δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι εισαγωγές.

Πηγή: Η «Daily Telegraph» υποκλίνεται στους Έλληνες για την ψυχραιμία τους - Espresso.

Keywords
Τυχαία Θέματα