Γύρισε την Ευρώπη με το... ποδήλατο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓύρισε την Ευρώπη με το... ποδήλατο!Πέμπτη, Ιούλιος 28, 2016 - 15:24

Ο 36χρονος φυσικός Στάθης Ελευθεριάδης έκανε καθημερινά 150χλμ με ορθοπεταλιές

Την καρδιά της Ευρώπης διέσχισε με... ορθοπεταλιές ένας 36χρονος φυσικός από την Κοζάνη!

Ο Στάθης Ελευθεριάδης χρειάστηκε 24 ημέρες -διανύοντας καθημερινά έως 150 χλμ.- για να φτάσει από το Λονδίνο στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ηταν πριν από χρόνια, σε ταξίδι του στο Βελιγράδι, όταν τον παρακίνησε ένας Σέρβος ποδηλάτης ξεναγός να «εξερευνήσει» την ευρύτερη

περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης με ποδήλατο.

«Εκτοτε άρχισα να συλλέγω πληροφορίες από το διαδίκτυο για μετακινήσεις με ποδήλατο από χώρες της Ευρώπης, πιθανές διαδρομές, τα μέρη όπου θα μπορούσα να μείνω» λέει ο ίδιος. Αποφάσισε να έχει αφετηρία το Λονδίνο, καθώς εκεί βρίσκεται ο αδελφός του, ο οποίος τον βοήθησε στην προετοιμασία του ταξιδιού. Ο ποδηλάτης πέρασε τη Μάγχη, διέσχισε Ολλανδία και Βέλγιο, βρέθηκε στα δάση των Αρδεννών, σε Λουξεμβούργο, Στρασβούργο και ποδηλατώντας στο πλάι του Ρήνου, έφτασε στη Γερμανία. Ξόδευε καθημερινά έως 10 ευρώ και, όπως λέει. δεν φοβήθηκε ούτε μια στιγμή!

«Πέρασα από ποδηλατοδρόμους διπλής κατεύθυνσης, που ενώνουν πόλεις και ολόκληρες περιοχές. Συνάντησα στον δρόμο μου ακόμη και μητέρες να μεταφέρουν με το ποδήλατό τους σε συρόμενο τρέιλερ τα παιδιά τους, επιστρέφοντας από σαββατιάτικη βόλτα». Οπως σημειώνει, το πιο δύσκολο μέρος του ταξιδιού ήταν η διάσχιση των Αλπεων, το κομμάτι της διαδρομής από την Ελβετία έως την Ιταλία, με ανηφόρες και επικίνδυνα σημεία στο ορεινό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα