Τα βίαια video games αυξάνουν την επιθετικότητα των παιδιών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα βίαια video games αυξάνουν την επιθετικότητα των παιδιώνΠέμπτη, Ιούλιος 28, 2016 - 15:12

Η πληροφορία ότι ο μακελάρης του Μονάχου έπαιζε μανιωδώς βίαια βιντεοπαιχνίδια έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τον ρόλο παιχνιδιών τέτοιου είδους στην αύξηση της επιθετικότητας των παιδιών.

Κορυφαίος Αμερικανός καθηγητής Ψυχολογίας ξεκαθαρίζει το τοπίο, εξηγώντας πώς επηρεάζουν το μυαλό των παιδιών.

Ο Μπραντ Μπούσμαν, του πανεπιστημίου του Οχάιο,

επισημαίνει ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να μην ευθύνονται αποκλειστικά για εγκληματικές ενέργειες σαν αυτή στο Μόναχο, ωστόσο επιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι παίζουν ρόλο, αυξάνοντας την επιθετικότητα των παιδιών. Αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι το 90% των παιδιάτρων που συμμετείχαν σε έρευνά του συμφωνει ότι με τα παιχνίδια αυτά τα παιδιά εμπνέονται από τη βία. Ο καθηγητής εξηγεί ότι τη συνηθίζουν, καθώς νιώθουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι κανείς επιθετικός και αδιαφορούν για τον πόνο του άλλου.

Ο Μπούσμαν τονίζει ότι η έκθεση σε βίαια βιντεοπαιχνίδια είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την επιθετικότητα και τη βία. Αυτό προέκυψε, όπως αναφέρει, από μια σειρά πειραμάτων, με τα οποία μετρήθηκε η επιθετικότητα των παικτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «τιμωρήσουν» συμπαίκτες τους μέσω μικρών ηλεκτροσόκ ή να τους αναγκάσουν να κάνουν πράγματα που τους πονούν, ενεργοποιώντας δυνατούς ήχους στο ακουστικό τους. Διαπιστώθηκε, επίσης, πως ήταν επιθετικά με τα άλλα παιδιά μετά το παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα