Γκραν γκινιόλ με «Ορέστη» και «Τατουάζ»

17:39 8/5/2019 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΓκραν γκινιόλ με «Ορέστη» και «Τατουάζ»Τετάρτη, Μάιος 8, 2019 - 17:38

❱❱ Πώς μπλέκουν κάποιοι την αιματοβαμμένη δράση του serial killer λοχαγού Νίκου Μεταξά με τα εγκλήματα του «Ορφέα» από τη δημοφιλή σειρά

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο με τις αποκαλύψεις για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με την εγκληματική δράση του

serial killer Νίκου Μεταξά ή «Ορέστη», όπως συστηνόταν στα θύματά του, καθώς πολλοί τηλεθεατές τον συνδέουν με τον κατά συρροήν δολοφόνο «Ορφέα» του δημοφιλούς σίριαλ «Τατουάζ» και ζητούν τη διακοπή της προβολής του!

Οι ομοιότητες που παρουσιάζει η υπόθεση του αξιωματικού ο οποίος έχει ομολογήσει τον φόνο επτά γυναικών με το σενάριο της σειράς των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου, που σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στην Ελλάδα, φαίνεται ότι έχουν σοκάρει το τηλεοπτικό κοινό στην Κύπρο, με αποτέλεσμα η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα παράπονα και καταγγελίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politis.com.cy και άλλα τοπικά μέσα, στο νησί της Αφροδίτης ολοένα αυξάνουν οι φωνές που διαμαρτύρονται στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας υποστηρίζοντας ότι οι απανωτές δολοφονίες που διαδραματίζονται -βάσει σεναρίου- με θύτη τον μανιακό «Ορφέα», τον οποίον υποδύεται ο γοητευτικός ηθοποιός Νίκος Πολυδερόπουλος- επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του ήδη σοκαρισμένου κυπριακού κοινού από τις αγριότητες του 35χρονου ιλάρχου Νίκου Μεταξά.

Ομοιότητες

Οι τηλεθεατές ισχυρίζονται ότι μέσα από τη μικρή οθόνη ζωντανεύουν ξανά τα ανατριχιαστικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και ότι είναι πολλές οι ομοιότητες ανάμεσα στα εγκλήματα του πραγματικού δολοφόνου και του ήρωα της σειράς.

Παρουσιάζεται, δηλαδή, μια σύγχυση ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, ωστόσο αυτό δεν φρενάρει τις καταγγελίες.

Ομως, σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα, υπάρχει και μια μερίδα πολιτών που διατείνονται ότι ο δράστης των δολοφονιών γυναικών στην Κύπρο πιθανόν να έχει εμπνευστεί από την πλοκή του «Τατουάζ» και τη δράση του τηλεοπτικού «Ορφέα»!


Ερευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Πάντως, ο «Ορέστης» φαίνεται ότι ξεκίνησε τη δολοφονική δράση του το 2016, δηλαδή προτού κάνει πρεμιέρα στον Alpha το «Τατουάζ», το φθινόπωρο του 2017. Τον Οκτώβριο του 2016 είχαν δηλωθεί στην Αστυνομία οι εξαφανίσεις της 36χρονης Ρουμάνας Livia Florentina Bunea και της οκτάχρονης κόρης της Elena Natalia Bunea, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μέσα σε βαλίτσες στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης.

Ωστόσο στην Κύπρο ακούγονται ψίθυροι για τις δολοφονίες που ακολούθησαν από τον killer λοχαγό μετά την πρεμιέρα του «Τατουάζ», οι οποίοι επιμένουν στο σενάριο του «μιμητή» του τηλεοπτικού «Ορφέα».

Συγκεκριμένα, το «Τατουάζ» έκανε την εμφάνισή του στην τηλεόραση το φθινόπωρο του 2017 και λίγους μήνες μετά ο Νίκος Μεταξάς άρχισε να δολοφονεί τη μία υπηρέτρια μετά την άλλη. Τη Φιλιππινέζα Μαρικάρ Βαλντέζ, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 13 Δεκεμβρίου 2017, την 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ πριν από περίπου έναν χρόνο, την 38χρονη Φιλιππινέζα Mary Rose και την 6χρονη κόρη της Sierra στις 5 Μαΐου του 2018, καθώς και την 28χρονη Φιλιππινέζα Arian Palanas Lozano, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2018.

Οσο για το προφίλ του «Ορφέα», θυμίζει αυτά των δολοφόνων που βλέπουμε σε αμερικανικές σειρές όπως το «Criminal Minds». Σε μικρή ηλικία είδε τη μητέρα του να απατά τον πατέρα του και στη συνέχεια να τον δολοφονεί στιγματίζοντας την ψυχή του.

Τις μαχαίρωνε

Το παιδικό τραύμα τον ακολούθησε ως την ενηλικίωσή του μετατρέποντάς τον σε αδίστακτο serial killer, ο οποίος δολοφονεί άπιστες γυναίκες που «ψαρεύει» σε μπαρ, συνήθως μαχαιρώνοντάς τες. Η δράση του σταμάτησε όταν οι Αρχές τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη φυλακή. Ομως, μετά την απόδρασή του από το σωφρονιστικό ίδρυμα επέστρεψε στα εγκλήματα και μάλιστα σκοτώνοντας πλέον αδιακρίτως.

Στην... αντίπερα όχθη, αυτή της πραγματικότητας, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς συνήθιζε να στραγγαλίζει τα θύματά του, τα οποία είχε «ψαρέψει» προηγουμένως από το γνωστό site γνωριμιών Badoo, συνήθως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

*Φωτό δεξιά: Σκηνές από τη δράση του serial killer «Ορφέα» στο «Τατουάζ»

Οσο συνεχίζονται στην Κόκκινη Λίμνη οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην οποία πιστεύεται ότι ο αμετανόητος φονιάς έβαλε το πτώμα της 28χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, το τηλεοπτικό κοινό παραμένει αναστατωμένο με τις εξελίξεις, τόσο στο Μιτσερό όσο και στο «Τατουάζ».

Από την πλευρά της, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης οφείλει να εξετάσει κάθε παράπονο που λαμβάνει από τους πολίτες, γι’ αυτό έβαλε στο στόχαστρό της το «Τατουάζ».

Η Αρχή λειτουργεί πάντα κατασταλτικά σε σχέση με τις υποθέσεις που εξετάζει, ενώ -σύμφωνα με κυπριακά μέσα- λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλες τις καταγγελίες που γίνονται, παρ' όλο που σέβεται το δικαίωμα του δημιουργού και δεν παρεμβαίνει σε σενάρια, θεωρώντας το λογοκρισία. Για τον λόγο αυτόν ενεργεί αναλόγως στο πλαίσιο της νομοθεσίας.

----

Λύγισαν στη θέα του 8χρονου «αγγέλου» μέσα στη βαλίτσα!

Η απόλυτη φρίκη ξεχείλισε στις όχθες της Κόκκινης Λίμνης την Κυριακή, όταν ανοίχθηκε η μοιραία βαλίτσα που είχε μέσα το πτώμα της αδικοχαμένης οκτάχρονης Elena Natalia Bunea (φωτό δεξιά), κάνοντας τους πάντες να λυγίσουν, ακόμα και τους έμπειρους ερευνητές και διασώστες.

Περιγράφοντας τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσαν όσοι παρευρέθηκαν στον εντοπισμό και στην ανάσυρση του μακάβριου ευρήματος από τον βυθό της λίμνης και τις αγωνιώδεις προσπάθειες όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάριος Τράγκολας εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος.

Ξέσπασαν σε κλάματα

«Καταλάβαμε ότι επρόκειτο για τη δεύτερη βαλίτσα, αφού το sonar χτύπησε πάνω της και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες. Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά ανιχνεύει διά της αφής.

Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει» εξήγησε με τρεμάμενη φωνή, μιλώντας στο RIK. «Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό» είπε.

Η τραγική συνειδητοποίηση έκανε τις καρδιές των παρευρισκομένων να ραγίσουν, ενώ αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα. «Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, τον χειριστή του sonar. Τότε κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε έναν σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι ο άνθρωπος κάνει όπως κι εμείς οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Η σορός της οκτάχρονης κόρης της 36χρονης Livia Bunea από τη Ρουμανία βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση. Σε αντίθεση με τις ενήλικες γυναίκες- θύματα του Κύπριου serial killer που είχαν εντοπιστεί γυμνές, το άτυχο κοριτσάκι φορούσε ρούχα την ώρα που ο αδίστακτος «Ορέστης» τοποθετούσε το άψυχο σώμα του στη βαλίτσα-φέρετρο.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες των Αρχών έχουν εντοπιστεί πέντε από τα θύματα του 35χρονου ιλάρχου της Προεδρικής Φρουράς, ενώ αναζητούνται ακόμα η εξάχρονη Sierra, κόρη της Mary Rose από τις Φιλιππίνες, και η 29χρονη ομοεθνής τους Maricar Valdez Arquilla.

Keywords
Τυχαία Θέματα