Γιατί ο Σίλβα κερδίζει πόντους

ΑΘΛΗΤΙΚΑΓιατί ο Σίλβα κερδίζει πόντουςΤετάρτη, Οκτώβριος 7, 2015 - 17:22

Με θετικό πρόσημο «έκλεισε» η πρώτη δύσκολη σειρά αγώνων για τον Ολυμπιακό, κι αυτό πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Μάρκο Σίλβα. Τα μυστικά της επιτυχίας για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι κυρίως τρία.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Πρώτον, η σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας του Πειραιά. Στα μέχρι τώρα επίσημα

παιχνίδια (6 πρωταθλήματος και 2 Τσάμπιονς Λιγκ) έχει χρησιμοποιήσει 22 ποδοσφαιριστές, φροντίζοντας να τους έχει όλους σε εγρήγορση. Αυτό φάνηκε και με την περίπτωση του Πραξιτέλη Βούρου, που, παρότι δεν είχε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο ματς με την Αρσεναλ, και τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε».

Δεύτερον, πολλά κέρδη είχαν οι νταμπλούχοι από την απόδοση των Τζίμι Ντουρμάζ και Παϊτίμ Κασάμι. Δύο παίκτες που ήταν... φευγάτοι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν αναγεννηθεί με τον Ιβηρα κόουτς. Ο Σουηδός εξτρέμ, που δεν δηλώθηκε στη λίστα της UEFA, σε 513 λεπτά συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα «μετράει» 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ δίχτυα έχει βρει (μία φορά) και ο Ελβετός μέσος, που ήταν από τους διακριθέντες του Ολυμπιακού με Μπάγερν και Αρσεναλ (τρέχοντας τα περισσότερα χιλιόμετρα).

Το τρίτο μυστικό της επιτυχίας είναι ότι ο 38χρονος προπονητής διαβάζει πολύ καλά την αντίπαλη ομάδα και προσαρμόζει ανάλογα τα πλάνα του. Αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στο παιχνίδι με την Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς», όπου αποδείχθηκε «κλειδί» η τοποθέτηση του Σαλίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Μαζουάκου, αλλά και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου προτίμησε δίδυμο στη μεσαία γραμμή με Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, καθώς ήξερε ότι το παιχνίδι θα κριθεί κυρίως στη δύναμη και το πάθος.

Πλέον τον Σίλβα και την ομδα του τους περιμένει ένας νέος... Γολγοθάς, με παιχνίδια-φωτιά κάθε τρεις ημέρες. Η αρχή θα γίνει με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» στις 17 Οκτωβρίου κι έπειτα θα ακολουθήσουν (μέχρι τη νέα διακοπή για τις Εθνικές ομάδες) οι μάχες με Ντιναμό Ζάγκρεμπ (20/10 εκτός), Ατρόμητο (25/10 εκτός), Πλατανιά (27/10 εντός, Κύπελλο), Βέροια (31/10 εκτός), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4/11 εντός), Ηρακλή (8/11 εντός).

Keywords
Τυχαία Θέματα