Γέμισαν την αγορά με «αυθεντικές» μαϊμούδες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓέμισαν την αγορά με «αυθεντικές» μαϊμούδεςΠέμπτη, Ιούλιος 31, 2014 - 16:23

ΧΙΛΙAΔΕΣ είδη «μαϊμού» εισήγαγε στη χώρα μας από την Κίνα μια οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που τις διακινούσε με «βιτρίνα» ένα κατάστημα-αποθήκη στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Μάλιστα, τα προϊόντα απομίμησης περνούσαν εύκολα για γνήσια, αφού η αντιγραφή ήταν σχεδόν τέλεια! Κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης από δεκάδες αστυνομικούς στην αποθήκη που ήταν «θωρακισμένη» με κάμερες και μηχάνημα καταγραφής, κατασχέθηκαν χιλιάδες πιστές απομιμήσεις προϊόντων γνωστών εταιριών, που είχαν εισαχθεί από την Κίνα και άλλες

χώρες της Aπω Ανατολής.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 10.078 ωρολόγια, 3.581 συσκευασίες με αρώματα με σήματα 36 γνωστών οίκων, 1.223 ζευγάρια γυαλιά ηλίου και 200 φακοί, 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, 325 επίχρυσα και επάργυρα κοσμήματα και πλήθος από πλαστές κάρτες, σήματα γνησιότητας και πιστοποιητικά εγγύησης διαφόρων εταιριών. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας φορητός σκληρός δίσκος, 200 ευρώ και ένα βιβλίο με την ένδειξη «υπεύθυνος επισκευών».

Συνελήφθη ένας 20χρονος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ αναζητούνται ένας 42χρονος και αρκετοί συνεργοί τους, μεταξύ των οποίων δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα