Γάμος λεσβιών από τη Βρετανία στο άγαλμα της Σαπφούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΓάμος λεσβιών από τη Βρετανία στο άγαλμα της ΣαπφούςΠαρασκευή, Ιούλιος 13, 2018 - 20:18

❱❱ Στη «σκιά» του αγάλματος της Σαπφούς, της λυρικής ποιήτριας της αρχαιότητας με το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί και ο λεσβιακός έρωτας, έγινε ο πρώτος επίσημος γάμος μεταξύ δύο γυναικών στη Λέσβο.

Οι Βρετανίδες Κάρεν και Στέφανι (φωτό) παντρεύτηκαν το πρωί της Τετάρτης στην παραλία της Ερεσού, σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, και κατόπιν θα ολοκληρώσουν τη νομιμοποίηση της σχέσης τους στην πατρίδα τους.

Αυτό θα γίνει γιατί η πρόσφατη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα άτομα δεν αφορά ξένους που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και βρίσκονται εδώ προσωρινά, για παράδειγμα στο πλαίσιο των διακοπών τους.

Η διοργανώτρια του γάμου και ιδιοκτήτρια του πρακτορείου ταξιδιών Sappho Travel Ιωάννα Σάββα, η οποία οργανώνει και το παγκοσμίως γνωστό Φεστιβάλ Γυναικών κάθε Σεπτέμβριο στο παραθαλάσσιο χωριό Ερεσός, εκπροσωπεί το βρετανικό γραφείο οργάνωσης τέτοιων γεγονότων Sappho Wedding.

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού έγινε στον εμβληματικό για τις λεσβίες όλου του πλανήτη χώρο της αρχαίας Ερεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα