Φυσικό «stop» στη γήρανση!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦυσικό «stop» στη γήρανση!Παρασκευή, Νοέμβριος 23, 2018 - 18:23

❱❱ Ηπια για την επιδερμίδα ουσία που βρίσκεται στους σπόρους του φυτού ψωραλέα μειώνει σημαντικά την όψη των ρυτίδων

Συστατικό που βρίσκεται στους σπόρους φυτού αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματικό με τη ρετινόλη στη μείωση των σημαδιών της γήρανσης.

Το bakuchiol, το οποίο παράγεται από το φυτό ψωραλέα, μπήκε στο μικροσκόπιο ερευνητών για 12 εβδομάδες και τα αποτελέσματα της σύγκρισής του με τη ρετινόλη, το συστατικό που χρησιμοποιείται πολύ εδώ και χρόνια από την κοσμετολογία, δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «British

Journal of Dermatology».

Αυτά έδειξαν ότι το bakuchiol μείωσε τις ρυτίδες και τις κηλίδες γήρανσης το ίδιο αποτελεσματικά με τη ρετινόλη.

Επίσης, προέκυψε ότι το συστατικό της ψωραλέας είναι πιο ήπιο για την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να μην έχει παρενέργειες, όπως το ξεφλούδισμα, η κοκκινίλα ή το τσούξιμο που προκαλεί κάποιες φορές η ρετινόλη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 44 εθελοντές από επιστήμονες στα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας, του Μίσιγκαν, της Φλόριντα και της Πενσιλβανίας, με επικεφαλής τον δρα Raja Sivanami του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις.

Οι καταναλωτές

Φωτογραφίες και ανάλυση του δέρματος των εθελοντών μελετούνταν καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, ενώ αυτοί καλούνταν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για τυχόν παρενέργειες.

Υστερα από χρήση κρέμας με 0,5% bakuchiol δύο φορές την ημέρα αλλά και κρέμας με ρετινόλη ίδιας περιεκτικότητας, στις 12 εβδομάδες οι εθελοντές εμφάνισαν μείωση της όψης των ρυτίδων κατά 20%.

«Για καταναλωτές που προτιμούν τα φυσικά προϊόντα, το bakuchiol είναι ελκυστικό. Αν και η ρετινόλη μπορεί να προκύψει από διάφορες φυσικές πηγές, ενδέχεται να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες που την καθιστούν λιγότερο βολική στη χρήση» σχολιάζει ο δρ Sivanami.

Keywords
Τυχαία Θέματα