Φέτφα του ISIS για τον βιασμό σκλαβας

ΚΟΣΜΟΣΦέτφα του ISIS για τον βιασμό σκλαβαςΤετάρτη, Δεκέμβριος 30, 2015 - 16:37

Οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν οδηγία για το πώς πρέπει να μεταχειρίζονται τις αιχμάλωτες του σεξ

Φετφά που καθορίζει με εξαιρετική λεπτομέρεια πότε οι τζιχαντιστές μπορούν να βιάζουν τις σκλάβες του σεξ και πότε όχι εξέδωσαν οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους.

Το θρησκευτικό διάταγμα έχει ισχύ νόμου στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, τα οποία ελέγχει το ISIS και αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια προσπάθεια να παρερμηνευθούν θεολογικές διδαχές αιώνων, για να νομιμοποιηθεί η δουλεία γυναικών.

Το έγγραφο με τίτλο «φετφά 64» και ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2015, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων τον Μάιο και αποτελείται από 15 «θρησκευτικούς κανόνες». Απαγορεύει σε ιδιοκτήτη σκλάβας η οποία έχει κόρη να κάνει σεξ και με τις δύο. Οποιος έχει ως σκλάβες δύο αδελφές, μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή μόνο με τη μία. Μπορεί να βιάσει τη δεύτερη, μόνο αφότου πουλήσει την πρώτη ή αφότου τη χαρίσει ή την ελευθερώσει. Πατέρας και γιος απαγορεύεται να βιάσουν την ίδια σκλάβα. Αν όμως ο πατέρας, αφού τη βιάσει, την πουλήσει ή τη χαρίσει στον γιο του, ο τελευταίος επιτρέπεται να κάνει σεξ μαζί της. Οι συνιδιοκτήτες μίας σκλάβας απαγορεύεται να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, διότι θεωρείται «μέρος συνιδιοκτησίας».



Η φετφά απαγορεύει το σεξ με τις σκλάβες πριν και κατά τη διάρκεια του κύκλου τους. Επιτρέπεται μόνο όταν ολοκληρωθεί και είναι «καθαρές». Δεν επιτρέπεται το σεξ όταν μένουν έγκυοι, μέχρι να γεννήσουν, ενώ απαγορεύεται να τους κάνουν έκτρωση ή να τις πουλήσουν. Οταν όμως πεθάνει ο ιδιοκτήτης τους, ανακτούν την ελευθερία τους.

Οποιος αποφασίσει να ελευθερώσει σκλάβα, μπορεί να συνεχίσει να κάνει σεξ μαζί της, αλλά μόνο με σύμφωνη γνώμη της, ενώ δεν πρέπει να επιτρέπει σε κανέναν άλλον να την πλησιάσει. Από τη στιγμή που την ελευθερώσει, απαγορεύεται να τη βιάσει ξανά. Απαγορεύεται το πρωκτικό σεξ με τις σκλάβες και οι ιδιοκτήτες καλούνται να δείχνουν συμπόνια προς αυτές. Τέλος, απαγορεύεται να πωλούνται σκλάβες σε όποιον είναι γνωστό ότι θα τις κακομεταχειριστεί.



Keywords
Τυχαία Θέματα