Φαρμακερά βέλη κατά της Λίτσας

17:25 5/3/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΦαρμακερά βέλη κατά της ΛίτσαςΠέμπτη, Μάρτιος 5, 2015 - 17:19

Τον δρόμο του χρήματος, προκειμένου να βρεθούν τα 30.000.000 ευρώ ή έστω ένα μέρος από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αναζητούν εναγωνίως οι ανακριτές Διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση της «Greek Mafia», η οποία είχε ως στρατηγείο της τις φυλακές Κορυδαλλού.
Κατά τη δεύτερη μέρα της μαραθώνιας απολογίας του Παναγιώτη Βλαστού, που έχει λάβει διαστάσεις σίριαλ με... επεισόδια, οι ανακριτές Ρέα Κατσίβελη και Δημήτρης Φούκας επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα των «εξαφανισμένων» λύτρων, από τα οποία

μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος τους, και έκαναν σκληρό... πρέσινγκ στον διαβόητο βαρυποινίτη, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Βλαστός, που φέρεται ότι μαζί με άλλους ποινικούς είχε τα «ηνία» της εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού, επέδειξε πνεύμα συνεργασίας και δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έκαναν οι ανακριτές. Από τα φαρμακερά βέλη του, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν γλίτωσε η ξαδέρφη του Λίτσα, με την οποία έχει «ανοιχτό» πόλεμο για τα 250.000 ευρώ που της είχε εμπιστευτεί να κρατάει και τα οποία υποστηρίζει πως «εξαφάνισε».

Ο βαρυποινίτης φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως η ίδια η Λίτσα, που κρατούσε τα «λογιστικά» βιβλία της οργάνωσης και γνώριζε τα πάντα για τα οικονομικά του κυκλώματος, του πρότεινε να «φυγαδεύσουν» με πλοίο τα χρήματα της απαγωγής, μέσω κάποιων διασυνδέσεων που είχε, για να «ξεπλυθούν» στο εξωτερικό. Κατά πληροφορίες, είπε ακόμη ότι όταν της ζήτησε πίσω τα χρήματα τού απάντησε: «Κάτσε να τα ξεθάψω». Σημειώνεται πως η 45χρονη κρατούσε στο σπίτι της 1.500.000 ευρώ από τα λύτρα και άλλες δραστηριότητες, τα οποία είχε κρύψει κάτω από τα πλακάκια του σαλονιού της.

Οι κατηγορίες

Οι ανακριτές Διαφθοράς βομβάρδισαν με πολλές ακόμη ερωτήσεις τον βαρυποινίτη, ο οποίος απάντησε για καθεμία ξεχωριστά από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται (μεταξύ άλλων, αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ' εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε εκρήξεις και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, εκβίασης κ.ά.).

Ο ίδιος κατά την πρώτη συνάντησή του με τους ανακριτές, που έγινε την περασμένη Τρίτη, είχε παραδεχτεί πως έδωσε εντολή για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τρικάλων Σοφίας Πετράκη για λόγους «εκφοβισμού». Ομως είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως έχει σχέση με την επίθεση εναντίον της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, η οποία δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. Η απολογία του βαρυποινίτη διεκόπη αργά χθες βράδυ και το νέο «ραντεβού» του με τη Δικαιοσύνη ανανεώθηκε για σήμερα το μεσημέρι.

Μαρία Μεϊμάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα