Τα «μαγικά» χέρια του ηθοποιού που λέει «stop» στον πόνο!

16:46 5/3/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΤα «μαγικά» χέρια του ηθοποιού που λέει «stop» στον πόνο!Πέμπτη, Μάρτιος 5, 2015 - 16:41

Τα πρωινά εργάζεται σε κέντρο φυσικοθεραπείας και τα βράδια ανεβαίνει στο σανίδι. Τα τελευταία τρία χρόνια η καθημερινότητα του Μάνου Παπαδά μοιάζει με τα... νομίσματα, καθώς έχει δύο εντελώς διαφορετικές όψεις. Τη μισή μέρα φοράει την ιατρική ρόμπα του προσφέροντας ανακούφιση σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα ή τραυματισμούς και έπειτα πηγαίνει στο θέατρο. Εκεί ξεδιπλώνει το καλλιτεχνικό ταλέντο του,

συμβάλλοντας στην ψυχαγωγία των θεατών.

«Η εποχή είναι τέτοια που πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες τις ικανότητές μας, όσο ετερόκλητες κι αν είναι, ώστε να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι» λέει ο ίδιος στην «Espresso». Πόσο εύκολα μπορεί όμως να συνδυαστεί η ιδιότητα του φυσικοθεραπευτή με εκείνη του ηθοποιού; «Εκ πρώτης όψεως δεν γίνεται να συνδυαστούν. Είναι δύο πολύ διαφορετικοί τομείς. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Με θέληση και τύχη, όλα γίνονται. Θέληση από μένα και τύχη που εργάζομαι στο συγκεκριμένο κέντρο φυσικοθεραπείας, όπου υπάρχει κατανόηση και στήριξη» συνεχίζει ο Μάνος, ο οποίος παίζει φέτος στην παράσταση «Game Over» στο θέατρο Altera Pars.

Οι αντιδράσεις των ασθενών του μόλις μαθαίνουν ότι ασχολείται παράλληλα σε επαγγελματικό επίπεδο με την τέχνη της υποκριτικής είναι πάντα θετικές. Ορισμένοι, δε, εκφράζουν ενδιαφέρον να γνωρίσουν και τον ηθοποιό πέρα από τον φυσικοθεραπευτή, σπεύδοντας να τον παρακολουθήσουν στις καλλιτεχνικές δουλειές στις οποίες συμμετέχει. «Είναι πολύ άνετοι με αυτό το θέμα. Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα ούτε κάποιος ασθενής μου ένιωσε ανασφάλεια. Ισα ίσα, το βρίσκουν πολύ ιδιαίτερο. Μερικοί έρχονται να με δουν στο θέατρο. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στο θεραπευτήριο, όταν γίνεται από αυτούς κριτική για την εκάστοτε παράσταση όπου παίζω» σημειώνει.

Ιδιαίτερα θερμές είναι συνήθως και οι αντιδράσεις των συναδέλφων του στο θέατρο όταν φτάνει στ' αφτιά τους η πληροφορία ότι ο Μάνος είναι και φυσικοθεραπευτής. «Συνήθως ενθουσιάζονται. Είναι πολύ χρήσιμος ο φυσικοθεραπευτής για έναν ηθοποιό, λόγω σωματικής καταπόνησης και τραυματισμών. Εχει τύχει πολλές φορές να αναλάβω συναδέλφους μου, όπως επίσης και άλλους ηθοποιούς ή χορευτές που απλώς ήρθαν τυχαία στο θεραπευτήριο» δηλώνει στην «Espresso».
Εάν ζητούσαν από τον Μάνο να διαλέξει ανάμεσα στις δύο δουλειές, η... πλάστιγγα θα έγερνε προς την τέχνη. Ωστόσο ο ίδιος πηγαίνει πάντοτε με χαρά τόσο στο θέατρο όσο και στο θεραπευτήριο. «Ως ηθοποιός αγαπώ τη μαγεία της σκηνής, τη χαρά της δημιουργίας. Στη φυσικοθεραπεία με γεμίζει το ότι προσπαθείς να κάνεις τον κόσμο να ανακουφίζεται και να μην υποφέρει» υπογραμμίζει.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα Χανιά, ο Μάνος έφυγε από την Κρήτη σε ηλικία 17 ετών και πήγε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας. Στην όμορφη πρωτεύουσα του Βορρά είχε την πρώτη του επαφή με την τέχνη της υποκριτικής, μέσω του θεατρικού εργαστηρίου Φλέμινγκ. «Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο ΑΤΕΙΘ κατέβηκα στην Αθήνα και μπήκα στη δραματική σχολή Πρώτη Πράξη. Για καλή μου τύχη, μόλις αποφοίτησα ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο» λέει ο ίδιος, ξετυλίγοντας το... κουβάρι του βιογραφικού του. Μεταξύ των παραστάσεων στις οποίες έχει λάβει μέρος συγκαταλέγονται «Ο Γλάρος» του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη, με την Ομάδα 7 στο Βυρσοδεψείο, το «Dreamville» της Εφης Μεράβογλου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων και πρόσφατα το μιούζικαλ των Οθωνα Λαμπρόπουλου και Μαρίζας Ρίζου «Η Αλίκη στη Χώρα του Ποτέ» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο είναι πιθανό να επαναληφθεί.

Ο διπλός ρόλος σε μια ανατρεπτική παράσταση

Η παράσταση «Game Over» στην οποία συμμετέχει με διπλό ρόλο αυτή την εποχή στο Altera Pars μάς μεταφέρει στο μέλλον, στη Γαλλία του 2055. Εκεί μια ομάδα επιστημόνων προσπαθούν με πειράματα να ελέγξουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Στόχος είναι η δημιουργία ενός καινούργιου κόσμου με άτομα απόλυτα ελεγχόμενα. «Ο πρώτος χαρακτήρας που υποδύομαι είναι ο πατέρας δύο κοριτσιών, της Christine και της Beth. H Christine είναι το πρώτο θύμα αυτού του παρανοϊκού σχεδίου. Ο δεύτερος χαρακτήρας είναι ο ACE 3, μέλος της επιμορφωτικής αστυνομίας. Στο παρελθόν κακοποιούσε σεξουαλικά άτομα με νοητική υστέρηση» εξηγεί.

Οσο για το επόμενο επόμενο θεατρικό βήμα του; Θα γίνει με την Ομάδα 7 και με το έργο της Γαλάτειας Καζαντζάκη «Ενώ το πλοίο ταξιδεύει», που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο. Πάντως, μη νομίζετε ότι ο Μάνος είναι ο μοναδικός ηθοποιός που έχει σπουδάσει ένα ιατρικό ή παραϊατρικό επάγγελμα. «Πολλοί το έχουν κάνει, ωστόσο ελάχιστοι το ασκούν. Παρεμπιπτόντως, είμαστε πολλοί ηθοποιοί-φυσικοθεραπευτές. Παράξενο, αλλά είμαστε» μας πληροφορεί ο ίδιος.

Ηλίας Μαραβέγιας

Δείτε τις φωτογραφίες...

Keywords
Τυχαία Θέματα