«Ετσι βρήκα τους δολοφόνους του Μάριου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΙΞΕ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «Ετσι βρήκα τους δολοφόνους του Μάριου»Πέμπτη, Φεβρουάριος 14, 2019 - 16:54

❱❱ Η συγκλονιστική κατάθεση της Νικολούλη στη δίκη για την εξαφάνιση του 26χρονου Παπαγεωργίου

Τις επίμονες προσπάθειές της να ξετυλίξει το κουβάρι της εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν μυστηριωδώς τον Αύγουστο του 2012, αλλά και τις απειλές που

δέχτηκε κατά τη διάρκεια της έρευνάς της περιέγραψε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η Αγγελική Νικολούλη.

«Τρεις μήνες μετά την εξαφάνιση ήρθε και με βρήκε η οικογένεια του Μάριου. Οι συγγενείς του παιδιού είχαν πειστεί πως ο άτυχος νέος δεν είχε στήσει μόνος του την απαγωγή του για να πάρει τα λεφτά της μητέρας του, όπως υποστήριζε ο βασικός κατηγορούμενος» είπε στην κατάθεσή της η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο τούνελ» και περιέγραψε ποια ήταν η αντίδραση του 73χρονου «εγκεφάλου» του εγκλήματος όταν επικοινώνησε μαζί του στις Φυλακές Ιωαννίνων, λίγο μετά τη σύλληψή του.

«Εσύ φταις για όλα!» ήταν η πρώτη του κουβέντα, όπως είπε η Αγγελική Νικολούλη, και εξήγησε πως ο κατηγορούμενος ήθελε να την απομακρύνει από αυτά που ρωτούσε.

«Ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, τον ρώτησα αν ο Μάριος ζει, αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως, ενώ στην αρχή, όταν αναφερόταν στον Μάριο, έλεγε “ο γιος μου”, και, όταν μίλαγε για την κυρία Βαρβάρα, έλεγε “η αδελφή μου”, στη συνέχεια τη χαρακτήρισε… γύναιο»!

Επεσε σε τοίχο

Οταν η δημοσιογράφος επιχείρησε να διασταυρώσει όσα αντιφατικά τής είπε ο κατηγορούμενος, προσέκρουσε σε τοίχο, καθώς κανένα από τα στοιχεία που της έδωσε δεν μπορούσε να διασταυρωθεί, ενώ ο ίδιος μάσαγε τα λόγια του χωρίς να δίνει επί της ουσίας σαφή απάντηση ούτε για το τι συνέβη τη μοιραία νύχτα της 9ης Αυγούστου, όταν ο 26χρονος έφυγε από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου παραθέριζε με τη μητέρα του, προς άγνωστη κατεύθυνση. Οπως αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη, όταν δημοσιοποιήθηκε με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία του βασικού κατηγορούμενου, άρχισαν να φτάνουν νέες πληροφορίες στην εκπομπή.

«Μάρτυρες τον περιέγραφαν ως έναν παθολογικό ψεύτη, που έταζε μεταθέσεις και άδειες ΠΡΟ-ΠΟ με το αζημίωτο. Σύμφωνα με μια καταγγελία, φέρεται ότι “είχε πουλήσει έρωτα” σε μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία του χάρισε ένα διαμέρισμα. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το διαμέρισμα αυτό στη συνέχεια το έγραψε στον γιο του» είπε στο δικαστήριο.

«Οπως στις ταινίες»

Η δημοσιογράφος περιέγραψε στο δικαστήριο και τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε όταν ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος ανακάλυψε ίχνη από αίμα στο αυτοκίνητο του Μάριου.

«Οπως πάντα, συνέχισα την έρευνα και αναρωτήθηκα αν υπήρχαν νέες μέθοδοι που θα μπορούσαν να μας δείξουν κάτι επιπλέον. Επικοινώνησα με τον κ. Φιτσιάλο και τον ρώτησα αν όλα αυτά που βλέπουμε σε αστυνομικές σειρές για σπρέι που αποκαλύπτουν πλυμένο αίμα συμβαίνουν στ’ αλήθεια. Μου απάντησε θετικά» είπε η Αγγελική Νικολούλη, που έφερε σε επαφή τον γενετιστή με την οικογένεια του θύματος.

«Αυτό που έζησα εκείνη την ημέρα ήταν κάτι το φοβερό. Ο κ. Φιτσιάλος και η συνεργάτις του φόρεσαν τις στολές τους και μας ζήτησαν να σβήσουμε τα φώτα. Δεν ακουγόταν ανάσα. Μόνο οι ψεκασμοί. Οταν άρχισαν να φωσφορίζουν συγκεκριμένα ματωμένα σημεία, αυτά που βλέπαμε στις ταινίες έπαιρναν σάρκα και οστά μπροστά μας. Αναρωτήθηκα αν είχε χρησιμοποιηθεί ο πυροσβεστήρας που υπήρχε στο πορτμπαγκάζ και ο κ. Φιτσιάλος ψέκασε με το ειδικό σπρέι κι εκεί. Ηταν πραγματικά σοκαριστικό…» τόνισε.

Εξέταση DNA

Μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό των μακάβριων ευρημάτων ακολούθησε η εξέταση DNA που έδειξε ότι το αίμα που εντοπίστηκε ανήκε στον Μάριο. Οπως είπε η δημοσιογράφος, οι αποκαλύψεις αυτές που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή αποτέλεσαν την αρχή για μια σειρά απειλών που άρχισε να δέχεται.

«Μετά την προβολή της εκπομπής με τα σημαντικά αυτά στοιχεία άρχισα να δέχομαι απειλές, που εντάθηκαν μετά το πρώτο δικαστήριο. Το κανάλι στο οποίο εργάζομαι ενημέρωσε τις Αρχές και εγώ υπέβαλα μήνυση κατ’ αγνώστων. Ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση και ο εισαγγελέας προσωποποίησε τη μήνυση εναντίον του βασικού κατηγορουμένου. Ορισε αμέσως δικάσιμο, αλλά, όταν αυτή προγραμματίστηκε, είχε παρέλθει ο ένας χρόνος για το αδίκημα της απειλής και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο».

Μάλιστα, η Αγγελική Νικολούλη τόνισε πως οι γιοι του 73χρονου κατηγορουμένου «προχώρησαν σε αγωγή εναντίον μου αλλά και εναντίον συναδέλφου που κάλυπτε την υπόθεση, ότι τους εκθέσαμε, ζητώντας σαν αποζημίωση τα λύτρα που δεν πήρε ο πατέρας τους. Η αγωγή τους απορρίφθηκε». Η κατάθεση της δημοσιογράφου θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου.

----

Η αγκαλιά της Αγγελικής στη χαροκαμένη μάνα

Η θερμή αγκαλιά των δύο γυναικών που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να βρεθεί η σορός του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου συγκίνησε όσους βρέθηκαν χθες στο ακροατήριο, λίγα λεπτά προτού αρχίσει την κατάθεσή της η Αγγελική Νικολούλη.

Η δημοσιογράφος, μόλις μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, αναζήτησε με το βλέμμα της την τραγική μητέρα. Η Βαρβάρα Θεοδωράκη την είδε συγκινησιακά φορτισμένη, την αγκάλιασε και η Αγγελική Νικολούλη την καθησύχασε, λέγοντάς της: «Ολα καλά θα πάνε». Οση ώρα η δημοσιογράφος βρισκόταν στο έδρανο του μάρτυρα η μητέρα του Μάριου παρακολουθούσε με προσήλωση κάθε λέξη της, βλέποντας τις τραγικές στιγμές που έζησε να αναβιώνουν για ακόμα μία φορά μπροστά στα μάτια της.

Η ίδια επανέλαβε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στους δημοσιογράφους ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πως πιστεύει ότι τελικά η σορός του Μάριου θα βρεθεί. «Είμαι αισιόδοξη. Ευχαριστώ τον Θεό που έφερε σε αυτό το σημείο την ελληνική Δικαιοσύνη, για να μας αποδείξει την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωράκη.

----

«Η ΜΟΚΕΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΥΜΕΝΟ ΑΙΜΑ»

Στα ίχνη του αίματος του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου που βρέθηκαν μέσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος, που τα ανίχνευσε με υπερσύγχρονα μηχανήματα.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το DNA ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτμπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε DNA αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου» τόνισε ο μάρτυρας, εξηγώντας ότι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, δηλαδή μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

O κ. Φιτσιάλος είπε ακόμα ότι στον πυροσβεστήρα του οχήματος εντοπίστηκε DNA αφής δύο ατόμων, το οποίο ωστόσο δεν ήταν εφικτό να ταυτοποιηθεί, καθώς το δείγμα ήταν πολύ μικρό, ενώ κατέθεσε με βεβαιότητα πως το αίμα στο πορτμπαγκάζ ανήκε στον Μάριο.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας, επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Γ. Φιτσιάλος: Προφανώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα