Εσβησε στα 70 του μέσα σε πλοίο ο Βολιώτης ροκάς Ταξιάρχης Μέρος

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕσβησε στα 70 του μέσα σε πλοίο ο Βολιώτης ροκάς Ταξιάρχης ΜέροςΠαρασκευή, Φεβρουάριος 20, 2015 - 17:30

«Εφυγε» ένας από τους μεγαλύτερους ροκάδες της χώρας μας βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους αλλά και όλους όσοι τον θαύμαζαν για τη φωνή και την ενέργειά του. Ο τραγουδιστής της ροκ και της σόουλ Ταξιάρχης Μέρος (φωτό) άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 70 ετών, μέσα στο πλοίο της γραμμής

που τον μετέφερε από τη Σκόπελο στον Βόλο για νοσηλεία.

Ο Βολιώτης καλλιτέχνης, που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '60 και '70, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Οπως έγινε γνωστό από τους οικείους του, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και γιατρός του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου που τον επισκέφτηκε στο σπίτι του συνέστησε να ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία, συναντώντας όμως την παντελή απροθυμία του να μεταβεί στο νοσοκομείο. Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο ο οργανισμός του 70χρονου δεν άντεξε. Ο γιατρός που τον επισκέφθηκε εκ νέου διαπίστωσε πως είχε πέσει σε ηπατικό κώμα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Βόλου. Τελικά, ενώ μεταφέρονταν με το πλοίο της γραμμής, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Ταξιάρχης Μέρος ήταν μέλος του συγκροτήματος Μάστερς μαζί με τους Γιώργο Λυμπεράκη, Δημήτρη Πετρή, Παύλο Ζαχόπουλο, Φώτη Αρσενόπουλο και Κώστα Κολύγα. Είχε επίσης αναπτύξει συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Μητσάκη στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίστηκε περισσότερες από τρεις σεζόν, ενώ στη συμπρωτεύουσα κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο του με το συγκρότημα Βόρειοι. Στην Αθήνα είχε εμφανιστεί στο Καν-Καν μαζί με τον Δημήτρη Πετρή, με μαέστρο τον Μίμη Πλέσσα.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα