Ληστές-κανίβαλοι με σφυριά και... ηλεκτροσόκ!

COVER STORYΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙ ΤΟ ΔΟΝΤΙ ΓΙΑΓΙΑΣ!Ληστές-κανίβαλοι με σφυριά και... ηλεκτροσόκ!Παρασκευή, Φεβρουάριος 20, 2015 - 15:30

Το «οπλοστάσιό» τους αποτελούνταν από σφυριά, βελόνες και συσκευές τέιζερ για ηλεκτροσόκ, με τα οποία δεν δίσταζαν να υποβάλλουν σε μεσαιωνικά βασανιστήρια τα θύματά τους για να αρπάξουν λίγα χρήματα ή χρυσαφικά.

Η αδίστακτη συμμορία Ελλήνων ληστών μπούκαρε σε

σπίτια σε γειτονιές του Πειραιά και αιφνιδιάζοντας τους ιδιοκτήτες τούς υπέβαλλαν σε φρικτά μαρτύρια.

Πρόκειται για ληστές-κανιβάλους που έφτασαν στο σημείο να γδύσουν, να χτυπήσουν άγρια και να βγάλουν με σουβλί το δόντι μιας ηλικιωμένης στο Κερατσίνι!

Δύο εκ των τριών σκληρών κακοποιών έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας έπειτα από μεθοδικές έρευνες της Ασφάλειας Νίκαιας. Εκτός από τους δύο Ελληνες, ένας εκ των οποίων φέρεται ότι είναι τοξικομανής, συνελήφθη και μια γυναίκα, κατηγορούμενη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η αρχή του τέλους

Τελευταίο θύμα και ουσιαστικά η αρχή του τέλους για την τρομακτική δράση της σπείρας με τις βάναυσες μεθόδους ήταν μια 87χρονη στο Κερατσίνι, η οποία βίωσε ανατριχιαστικές στιγμές στα χέρια ενός εκ των ληστών. Η άτυχη κυρία Γεωργία ζει σε μια φτωχική μονοκατοικία επί της οδού Κολοκοτρώνη. Τα σημάδια από τα βασανιστήρια που υπέστη για δύο ώρες είναι ακόμα εμφανή στο κορμί και το πρόσωπό της, και είναι χαρακτηριστικό ότι αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι πέθανε (!) προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία του κακοποιού. Ο «κανίβαλος» την εγκατέλειψε δεμένη και με καρφωμένες βελόνες στον λαιμό της!
Η μαρτυρία του γαμπρού της 87χρονης στην «Espresso» είναι συγκλονιστική και αποκαλύπτει την αγριότητα του δράστη: «Το βράδυ τις Τσικνοπέμπτης ο ληστής εισέβαλε στο σπίτι και τότε άρχισε ο εφιάλτης της πεθεράς μου. Ο κακοποιός φορούσε κουκούλα. Την έριξε κάτω και την ξεγύμνωσε αφήνοντάς της μόνο τα εσώρουχα. Της έλεγε "παλιόγρια, δώσε μου τα λεφτά, γιατί θα σε βασανίσω". Εκείνη όμως δεν είχε χρήματα, καθώς πριν από περίπου 10 ημέρες είχαν μπει διαρρήκτες και της είχαν πάρει όσα είχαν μείνει από τη σύνταξη, περίπου 700 ευρώ, και μια τηλεόραση».

Η ηλικιωμένη

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η ηλικιωμένη παρακαλούσε τον κακοποιό να την αφήσει, αλλά εκείνος άρχισε να τη χτυπά με γροθιές στα πλευρά, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει κατάγματα. «Και δεν έφτανε αυτό, αφού μετά ο αδίστακτος πήρε κάτι βελόνες πλεξίματος και σακοράφες από το συρτάρι και άρχισε να την τρυπά στο σώμα της και στον λαιμό. Τότε είδε στο στόμα της πεθεράς μου ένα δόντι ψεύτικο που είχε πλατίνα (σ.σ.: γέφυρα), και με ένα σουβλί τής το έβγαλε το δόντι και το πήρε!» προσθέτει συγκλονισμένος ο γαμπρός του θύματος. Την άτυχη γυναίκα βρήκε αρκετή ώρα αργότερα η κόρη της, με τις βελόνες να παραμένουν καρφωμένες στον λαιμό της 87χρονης, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο προχθές.

Εξετάζονται ακόμη και για δολοφονίες

Μετά τη σύλληψη των δύο εκ των τριών ληστών-βασανιστών οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ίδιοι αδίστακτοι κακοποιοί να έχουν διαπράξει και δύο δολοφονίες, μία σε περιοχή του Πειραιά και μία στη Σαλαμίνα το περασμένο καλοκαίρι. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρόπος δράσης που είχαν εφαρμόσει τότε οι δολοφόνοι (δηλαδή χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι των θυμάτων) προσομοιάζει με τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε το τρίο των ληστών με τα κτηνώδη ένστικτα.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες η εν λόγω συμμορία των βασανιστών είχε χτυπήσει και στα Καμίνια, όπου προφασιζόμενη την πληρωμή κοινοχρήστων μπήκε στο διαμέρισμα μιας 69χρονης που διαμένει με τον 33χρονο γιο της. Χωρίς κανέναν δισταγμό, οι κακοποιοί χτύπησαν με σφυρί στο κεφάλι τη μητέρα και τον γιο της, οι οποίοι σωριάστηκαν αιμόφυρτοι. Οι δράστες άρπαξαν χρήματα και έγιναν καπνός αφήνοντας αβοήθητα τα θύματά τους. Ενδεικτικό της μανίας των ληστών είναι το γεγονός πως κατάφεραν τόσο δυνατά χτυπήματα που τόσο η ηλικιωμένη όσο και ο γιος της εξακολουθούν να νοσηλεύονται με κατάγματα στο κεφάλι. Οπως λένε οι θεράποντες ιατροί τους, γλίτωσαν από θαύμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έρευνα τυχόν εμπλοκή της άγριας συμμορίας σε συνολικά 50 ληστείες που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος σε Καλλιθέα, Αιγάλεω και στις περισσότερες γειτονιές του Πειραιά, αλλά και στη Σαλαμίνα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα