Ερευνα- καταπέλτης για το άτμισμα

20:39 1/2/2019 - Πηγή: Espresso
ΥΓΕΙΑΕρευνα- καταπέλτης για το άτμισμαΠαρασκευή, Φεβρουάριος 1, 2019 - 20:39

❱❱ Η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνει την πιθανότητα ο ατμιστής να...

...πάθει εγκεφαλικό, έμφραγμα ή στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της έως σήμερα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 410.000 ανθρώπους, από τους οποίους οι 66.800

ήταν τακτικοί ατμιστές, ενώ οι 343.900 δεν είχαν ποτέ κάνει χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τα στοιχεία

Οπως διαπιστώθηκε, σε σχέση με τους μη χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι ατμιστές είχαν κατά μέσο όρο 71% μεγαλύτερο κίνδυνο για εγκεφαλικό, 59% για έμφραγμα ή στηθάγχη και 40% για στεφανιαία νόσο, ενώ είχαν επίσης διπλάσια πιθανότητα να είναι και καπνιστές.

«Συγκριτικά με τους μη χρήστες, οι ατμιστές ήταν νεότεροι σε ηλικία, είχαν μικρότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερα ποσοστά διαβήτη» δήλωσε ο κ. Ντούντα. Η Αμερικανική Ενωση για το Εγκεφαλικό επισήμανε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη δεν παύουν να είναι προϊόντα καπνού, συνεπώς η χρήση τους χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπόκειται σε όλους τους νόμους που αφορούν αυτά τα προϊόντα. Επίσης, ζητεί να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα, ώστε να περιοριστούν η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, η εμπορική προώθηση και η πώλησή τους στους νέους, ενώ τονίζει ότι οι επιπτώσεις τους στην υγεία χρειάζεται να διερευνηθούν περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα