Εψησε αντικριστό και έκαψε 180 στρέμματα γης στο Ρέθυμνο

ΚΟΣΜΟΣΕψησε αντικριστό και έκαψε 180 στρέμματα γης στο Ρέθυμνο Τρίτη, Αύγουστος 20, 2019 - 19:29

❱❱ Ενα… αντικριστό στάθηκε η αιτία που μετέτρεψε σε παρανάλωμα του πυρός 180 στρέμματα γης στα Λευκόγεια του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψήστης εμπρηστής ήταν ένας απερίσκεπτος πατέρας που θέλησε να γιορτάσει τον γάμο του παιδιού του ψήνοντας κρέας έξω από την εκκλησία με τον παραδοσιακό… αντικριστό τρόπο που συνηθίζεται στα χωριά της Κρήτης.

Ετσι,

αμέσως μετά το μυστήριο που έγινε στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στην Κοξαρέ του Αγίου Βασιλείου, ο περιχαρής γονιός έστησε το αντικριστό αψηφώντας τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν εκείνη την ώρα στην κατάφυτη περιοχή. 

Οι σπίθες από τη φωτιά όμως δεν περιορίστηκαν στο γιορτινό έδεσμα, αλλά εξαπλώθηκαν άμεσα, κατακαίγοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση, αλλά και γεωργικές καλλιέργειες. Μάλιστα, η πυρκαγιά που πέρασε το βουνό έθεσε σε κίνδυνο τα χωριά Λευκόγεια και Γιαννούδι, αλλά και το μοναστήρι της Πρέβελης, χωρίς ευτυχώς να φτάσει στα σπίτια.

Πενήντα πυροσβέστες και 25 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, ενώ έπειτα από ολονύχτια μάχη κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα οι Αρχές αναζητούν τον ψήστη εμπρηστή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ταυτοποιήσει τα στοιχεία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα