Στην Κέρκυρα το «διαμάντι των θαλασσών»

ΚΟΣΜΟΣΣτην Κέρκυρα το «διαμάντι των θαλασσών» Τρίτη, Αύγουστος 20, 2019 - 18:21

❱❱ Ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ αλ Θάνι «άραξε» με την επιβλητική θαλαμηγό του στο νησί των Φαιάκων

Αέρα χλιδής προσδίδει τις τελευταίες ημέρες στο Ιόνιο η «Al Mirqab», η θαλαμηγός των 300.000.000 δολαρίων του σεΐχη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι. Το «διαμάντι των θαλασσών», που διαθέτει από ελικοδρόμιο έως αίθουσα κινηματογράφου, έριξε άγκυρα στην κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα

Το

μήκους 133 μ. υπερπολυτελές σκάφος μαγνήτισε αμέσως τα βλέμματα των ενοίκων του ξενοδοχείου «Domes Miramare» στα Μωραΐτικα, οι οποίοι έτριβαν τα μάτια τους στη θέα του. Το μεσημέρι της Κυριακής είδαν έναν άνδρα να φτάνει κολυμπώντας στην ακτή, αφού λίγο πριν είχε βουτήξει από το σκάφος που βρισκόταν στα ανοιχτά.

Φυσικά, τον ακολουθούσε πολυπληθής ασφάλεια, καθώς ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός αποτελεί μέλος της βασιλικής οικογένειας και είναι θείος του σημερινού εμίρη.

Το μενού

Ο Αραβας κροίσος είχε επισκεφθεί και την Παρασκευή το ξενοδοχείο για να φάει μεσημεριανό στο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα με παρέα περίπου 15 ατόμων, αλλά τότε είχαν βγει στην ακτή με τη βοηθητική φουσκωτή λέμβο του γιοτ.

Ο σεΐχης, του οποίου η περιουσία του αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια, έφαγε κρεατικά και κυρίως αρνί, ενώ ζήτησε να δοκιμάσει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Χθες, δηλαδή τρεις ημέρες μετά, ο σεΐχης επανήλθε κολυμπώντας για να γευματίσει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Η θαλαμηγός «Al Mirqab» κατασκευάστηκε το 2008 στη Γερμανία και συγκαταλέγεται στα ακριβότερα σκάφη του κόσμου, καθώς κόστισε 300.000.000 ευρώ.

Διαθέτει ελικοδρόμιο, δύο πισίνες, αίθουσα κινηματογράφου, τζακούζι, 12 σουίτες, ενώ το... εκτυφλωτικό σαλόνι της θυμίζει παλάτι, αφού είναι γεμάτο με χρυσά έπιπλα, περσικά χαλιά, μαρμάρινα δάπεδα και πίνακες του Πικάσο και του Βαν Γκογκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα