Επιστολή στον Πάπα από τις ερωμένες των... παπάδων!

ΚΟΣΜΟΣΕπιστολή στον Πάπα από τις ερωμένες των... παπάδων!Τρίτη, Μάιος 20, 2014 - 13:18

«Καταργήστε την αγαμία!» εκλιπαρούν τον Πάπα Φραγκίσκο 26 γυναίκες που είναι ερωτευμένες με καθολικούς ιερείς. Οι απελπισμένες αυτές γυναίκες έγραψαν επιστολή στον Ποντίφικα, στον οποίο εκφράζουν τον αβάσταχτο πόνο που τους προκαλεί το γεγονός ότι ζουν μέσα στη σιωπή και κρύβονται.

«Αγαπητέ Φραγκίσκο, είμαστε μία ομάδα γυναικών από την Ιταλία και απ' αλλού, είμαστε ερωτευμένες μ' έναν ιερέα και θέλουμε να μπορούσε να μας παντρευτεί. Εμείς ταπεινά εναποθέτουμε τον πόνο μας στα πόδια σας, με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει όχι μόνο για εμάς, αλλά για το καλό όλης της Εκκλησίας. Αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους και αυτοί μάς αγαπούν και στις περισσότερες περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειες, δεν μπορεί κανείς να καταφέρει να δημιουργήσει έναν στερεό και όμορφο δεσμό» εξηγούν.

Επίσης οι γυναίκες αυτές (που διατηρούν για ευνόητους λόγους την ανωνυμία τους, γράφοντας στην επιστολή μόνο το μικρό όνομά τους και αυτό της πόλης τους) υπογραμμίζουν ότι όταν το ζευγάρι επιλέγει να συνεχίσει μια σχέση στα κρυφά υπάρχει απογοήτευση, από την ελλιπή αγάπη και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ελπίδα τεκνοποίησης. Αναγνωρίζουν δε την υποκρισία ένας ιερέας που έχει ορκιστεί αγαμία να έχει σύντροφο, αλλά όπως εξηγούν: «Αυτή είναι η μόνη και επώδυνη επιλογή που έχει ο ιερέας, λόγω της αδυναμίας του να σταματήσει μια τέτοια ισχυρή αγάπη που έχει τις ρίζες της στον Κύριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει εκφραστεί ποτέ ευνοϊκά για την ακύρωση της λατινικής παράδοσης της αγαμίας. Μάλιστα, ακόμη και ως Αρχιεπίσκοπος ζητούσε πάντα από τους ιερείς να παραμένουν μακριά από τον πειρασμό της γυναίκας. «Προς το παρόν, είμαι υπέρ της διατήρησης της αγαμίας, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Εδώ και δέκα αιώνες υπήρξαν περισσότερες θετικές εμπειρίες από λάθη» είχε γράψει σχετικά ο Μπεργκόλιο το 2010, προτού γίνει δηλαδή Πάπας, στο βιβλίο του «On Heaven Αnd Earth».

Keywords
Τυχαία Θέματα