Επειτα από 18 χρόνια άρχισε η δίκη του Πάσσαρη για τους φόνους δύο αστυνομικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπειτα από 18 χρόνια άρχισε η δίκη του Πάσσαρη για τους φόνους δύο αστυνομικώνΠέμπτη, Απρίλιος 18, 2019 - 13:17

❱❱ Υπό τον ασφυκτικό κλοιό της παραγραφής των αδικημάτων και ενώ ο Κώστας Πάσσαρης παραμένει κρατούμενος στις ρουμανικές φυλακές...

... άνοιξε χθες ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η αυλαία της δίκης για την αιματηρή απόδραση του διαβόητου κακοποιού από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθήνας, τον Φεβρουάριο

του 2001, με τις δολοφονίες των αστυνομικών του τμήματος Μεταγωγών Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου και τον τραυματισμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Ανδρέα Φυσέκη.

Υστερα από τρεις αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές απέρριψαν το νέο αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία τόνισε πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής». Η έκδοση του Κώστα Πάσσαρη στη χώρα μας έχει «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο ίδιος φέρεται ότι συναινεί με την έκδοσή του. «Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί, να πει αυτά που έγιναν, να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

Οι ρουμανικές Αρχές

Οπως ανέφερε στο δικαστήριο, στο τελευταίο αίτημα έκδοσης οι ρουμανικές Αρχές ζήτησαν να τους προσδιοριστεί ο χρόνος της έκδοσης του κατηγορουμένου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίστοιχος προσδιορισμός από τις ελληνικές Αρχές, με αποτέλεσμα το αίτημα να πέσει ακόμη μία φορά στο κενό.


Αριστερά: Αθανάσιος Δρακόπουλος. Δεξιά: Διονύσης Αλεβιζόπουλος

Οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν χθες στο δικαστήριο, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, καθώς όλα αυτά τα χρόνια περιμένουν την τιμωρία του ανθρώπου που τους στέρησε για πάντα τους οικείους τους. Πάντως, ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί τους επόμενους μήνες από τις ρουμανικές φυλακές, ενώ, κατά τον συνήγορό του, στη συνέχεια θα μεταφερθεί υποχρεωτικά στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα