Επαγγελματίες killers «έφαγαν» την Ειρήνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπαγγελματίες killers «έφαγαν» την ΕιρήνηΔευτέρα, Δεκέμβριος 10, 2018 - 13:43

❱❱ Επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι κατάφεραν να σκηνοθετήσουν την υποτιθέμενη αυτοχειρία της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη...

...βλέπει πίσω από τον θάνατο της άτυχης μητέρας -βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της πριν από περίπου έναν χρόνο δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα- ο ειδικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Στην έκθεση αυτοψίας που συνέταξε, ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας

διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού κάνει λόγο για ένα άρτια οργανωμένο έγκλημα με σκοπό να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές. «Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτιο επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών Αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος» σημειώνει ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ο δικηγόρος

Μάλιστα, στα αποσπάσματα της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης Βασίλης Ταουξής, ο ειδικός πραγματογνώμονας εκτιμά ότι οι δράστες δημιούργησαν μια «φωτιά ελεγχόμενου αερισμού, για να μην κινήσουν υποψίες στην περιοχή».

«Μεταξύ άλλων, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, διότι, αν έβαζαν βενζίνη, θα υπήρχε πλήρης καύση και θα ήταν πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γίνει αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής» εξηγεί. Μάλιστα, ο κ. Γκουρμπάτσης απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο να έβαλε η ίδια η 44χρονη φωτιά στο αυτοκίνητο, τονίζοντας: «Δεν προκύπτει αυτοπυρπολισμός της ή έστω προσπάθεια αυτοπυρπολισμού». «Επιπλέον, η αιθάλωση στην οροφή δείχνει ότι η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή -κατά την εξέλιξη της φωτιάς- και όχι από την Ειρήνη Λαγούδη» σημειώνει.

Αναφερόμενος στο προφίλ του εμπρηστή, επισημαίνει ότι πρόκειται γα άτομο «οργανωμένο, μεθοδικό και με ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα». «Η χρήση του μέσου πρόκλησης εμπρησμού γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσει χρονοκαθυστέρηση, για να απομακρυνθεί και να επιτύχει ένα πειστικό άλλοθι. Δεν επιλέγει εύκολο στην πρόσβαση τόπο, για να μη γίνει αντιληπτός. Κινείται χωρίς περιορισμούς, δηλαδή εξασφαλίζει ότι έχει πολλές επιλογές πρόσβασης στο σημείο του εμπρησμού. Μετά τη διάπραξη του εμπρησμού αλλάζει κάποιες συμπεριφορές, που μπορεί να τον προδώσουν ή να κινήσουν υποψίες. Η βασική του αδυναμία είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του» σημειώνει στην έκθεσή του ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πόρτα της ανακρίτριας Αγρινίου αναμένεται να περάσουν από μέρα σε μέρα τουλάχιστον δύο ύποπτοι για την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς εστάλησαν από τις αρμόδιες Αρχές οι πρώτες κλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαγγελματίες, Ειρήνη,epangelmaties, eirini