«Εκλαιγαν, έτρεμαν και με ευχαριστούσαν»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαρέ καρέ η διάσωση του ζευγαριού των ναυαγών στη Μαύρη Θάλασσα«Εκλαιγαν, έτρεμαν και με ευχαριστούσαν»Δευτέρα, Αύγουστος 27, 2018 - 17:33

❱❱ «Με βλέπουν σαν θεόσταλτο σωτήρα» λέει ο έμπειρος Ελληνας καπετάνιος Χρήστος Κωνσταντινίδης

Τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης του άτυχου ζευγαριού, που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν η βάρκα του παρασύρθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, περιέγραψε ο Ελληνας καπετάνιος Χρήστος Κωνσταντινίδης, που τους εντόπισε σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (!) από την ακτή και, με τη βοήθεια του πληρώματός του, κατάφερε να τους περισυλλέξει στις 12 Αυγούστου!

«Ηταν

σε κατάσταση αμόκ οι άνθρωποι. Πιθανόν με παραισθήσεις, αλλά ευτυχώς συνήλθαν γρήγορα. Η απορία μου είναι πώς επέζησαν πέντε ημέρες με τέτοια θάλασσα. Χωρίς φαΐ και νερό - απορώ...» τόνισε ο ήρωας καπετάνιος του «Kriti Rock», που, σαν από μηχανής θεός, βρέθηκε στον δρόμο της 35χρονης Ρωσίδας Ναντέζντα Βατρούσκινα και του συζύγου της από την Αρμενία Μιχαήλ Αλαβερντιάν και τους γλίτωσε από βέβαιο θάνατο!

Ο έμπειρος πλοίαρχος εντόπισε τυχαία τη βάρκα, που θαλασσοδερνόταν στα κύματα, ανέβηκε στη γέφυρα του πλοίου κι αμέσως έδωσε εντολή στο πλήρωμα να πλησιάσει.

«Ανάμεσα στα κύματα μπόρεσα να διακρίνω μια βάρκα. Αφού τους είδα, μετά ήταν θέμα χρόνου να σωθούν. Το πλοίο είναι μεγάλο, έκοψα προς τα κύματα και τους πήρα πάνω» περιέγραψε. Μάλιστα, όπως εξήγησε, οι δύο ναυαγοί τον βλέπουν σαν... θεόσταλτο σωτήρα, καθώς, ύστερα από πέντε μερόνυχτα στη θάλασσα, είχαν πλέον εναποθέσει κάθε ελπίδα τους στον Θεό.

«Με το που ανέβηκαν, επειδή είναι χριστιανοί, έλεγαν ότι τους έσωσε ο Θεός. Συνδύασαν και το όνομά μου, με ευχαριστούσαν, έκλαιγαν και έτρεμαν. Οπως ακριβώς στις ταινίες» ανέφερε ο πλοίαρχος του «Kriti Rock». Μάλιστα, ο καπετάνιος αφήνει αιχμές για την ολιγωρία που επέδειξε η ρωσική ακτοφυλακή κατά την επιχείρηση εντοπισμού των δύο ναυαγών.

«Εχουν δει πολλά τα μάτια μου τόσα χρόνια στις θάλασσες. Το ότι δεν τους έψαξε η ρωσική ακτοφυλακή είναι θέμα - αδιαφόρησαν. Στην Ελλάδα, με τέτοιο γεγονός θα είχε γίνει χαμός» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Οι δύο ναυαγοί, που είχαν ξεκινήσει για ψάρεμα από το ακρωτήρι Μισκάκοτο στο Νοβοροσίσκ, παρασύρθηκαν με τη φουσκωτή βάρκα τους στα ανοιχτά λόγω της κακοκαιρίας, ενώ, όταν εντοπίστηκαν, ήταν αφυδατωμένοι και έφεραν εγκαύματα από την πενθήμερη «Οδύσσειά» τους, που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα