Εκαναν ληστείες, αλλά δεν είναι τρομοκράτες

14:32 8/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕκαναν ληστείες, αλλά δεν είναι τρομοκράτεςΔευτέρα, Σεπτέμβριος 8, 2014 - 14:29

ΠΛHΡΗ ανατροπή στη δίκη των έξι νεαρών που κατηγορούνται για τις ληστείες τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης προκάλεσε με την αγόρευσή του ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γρηγόρης Πεπόνης, ζητώντας να κριθούν ένοχοι για τις εισβολές στις τράπεζες, αλλά όχι για συμμετοχή

στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο κ. Πεπόνης επισήμανε ότι δεν αποδείχτηκε εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες», με την έννοια που ορίζει το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, περί εγκλημάτων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Oπως είπε ο εισαγγελέας, η παράνομη δράση των κατηγορουμένων αποδεικνύει τη συμμετοχή τους στη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛ.ΤΑ. τον Φεβρουάριο του 2013, ζήτησε όμως να τους αναγνωρίσει το δικαστήριο ελαφρυντικά, όπως αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ επισήμανε ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή -ούτε του πολίτη που κράτησαν όμηρο για λίγη ώρα, όταν πήραν το αυτοκίνητό του κατά τη διαφυγή τους- και δεν επέδειξαν σκληρότητα σε όσους βρέθηκαν στους χώρους των ληστειών.

Οι κατηγορίες

Στην πολύμηνη ακροαματική διαδικασία που διεξάγεται στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορούμενοι είναι οι Δημήτρης Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης, Φοίβος Χαρίσης, Γιάννης Μιχαηλίδης και Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος ήταν παρών όταν ο 16χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον Δεκέμβριο του 2008. Οι έξι νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της Αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε δείγμα γενετικού υλικού είχε προκύψει σύνδεση τριών κατηγορουμένων με τη συμπλοκή της Πεύκης, τη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας και με την εμπρηστική επίθεση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγιο Δημήτριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα