Στήνουν τώρα πλωτές παγίδες με... γκουρμέ δολώματα για να πιάσουν τον Σήφη

14:08 8/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτήνουν τώρα πλωτές παγίδες με... γκουρμέ δολώματα για να πιάσουν τον ΣήφηΔευτέρα, Σεπτέμβριος 8, 2014 - 14:01

Πλωτές παγίδες και... γκουρμέ δολώματα επιστρατεύουν οι αρμόδιοι στην προσπάθειά τους να πιάσουν τον Σήφη! Παρόλα αυτά ο κροκόδειλος-σταρ της Κρήτης δεν «τσιμπάει» και εξακολουθεί να κολυμπά ελεύθερος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών, στο Ρέθυμνο.

Οι νέες τακτικές στη επιχείρηση «συλλάβετε τον Σήφη» εφαρμόζονται ύστερα από υπόδειξη του Ολιβιέ Μπερά, του διάσημου Γάλλου «κροκοδειλάκια» που ήρθε στην Κρήτη

για να παγιδεύσει το ερπετό, αλλά αποχώρησε χωρίς να το πετύχει. Στις 29 Αυγούστου έφυγε ο κ. Μπερά από το νησί, αλλά άφησε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να μπουν οι νέες παγίδες. «Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μη χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα, όπως π.χ. συκώτι» είχε πει ο Γάλλος στους εμπλεκόμενους φορείς. Πράγματι, οι Ελληνες αρμόδιοι εφάρμοσαν αμέσως τις συμβουλές του και αντικατέστησαν τα κοτόπουλα με πιο ελκυστικά δολώματα, ενώ αυτές τις ημέρες κατασκευάζουν και νέες, πλωτές παγίδες.

«Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Μπερά έχουμε επιστρέψει στις παγίδες. Συχνά αλλάζουμε τα δολώματα και προσπαθούμε να τις κάνουμε πιο ελκυστικές για τον κροκόδειλο. Μάλιστα αυτόν τον καιρό επιχειρούμε να τις κάνουμε πλεούμενες, ώστε να είναι ακόμα πιο χρηστικές και αποτελεσματικές» ανέφερε στην ιστοσελίδα cretapost ο διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Εργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν ο κροκόδειλος δεν παγιδευτεί μέχρι τον Οκτώβριο, ο Γάλλος ερπετολόγος ενδέχεται να επιστρέψει για να προσπαθήσει εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα