Εισβολή στο σπίτι της... Αννας Μύρα

SHOWBIZΣτη θαλπωρή οικογενειακών κειμηλίωνΕισβολή στο σπίτι της... Αννας ΜύραΔευτέρα, Ιούλιος 27, 2015 - 13:53

Στο σπίτι όπου μεγάλωσε, στην περιοχή της Γλυφάδας, επιστρέφει κάθε φορά που της το επιτρέπουν οι απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις της στην Αμερική η πανέμορφη ηθοποιός Αννα Μύρα.

ΑΠΟ ΤOΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Η νεαρή κοπέλα, η οποία συμμετέχει με βασικό ρόλο στη νέα ταινία του Τζέιμς Φράνκο «I'm Michael» που

αναμένεται με ενδιαφέρον στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016, βρέθηκε για λίγες ημέρες στη χώρα μας και με ύφος χολιγουντιανής σταρ υποδέχτηκε στο σπίτι της την «Espresso». Στο μεγάλο διαμέρισμα με τα μπαλκόνια που «βλέπουν» σε έναν καταπράσινο κήπο με αμέτρητες τριανταφυλλιές, η Αννα Μύρα περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας της, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα. Οπως εξηγεί, είναι ο χώρος που τη χαλαρώνει και τη βοηθά να ξεφύγει από το άγχος και τις υποχρεώσεις της στη Νέα Υόρκη, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες θέλουν να συνεργαστούν με την Greek goddess (Ελληνίδα θεά), όπως την αποκαλούν για την εντυπωσιακή μεσογειακή ομορφιά της!

Το σαλόνι, η τραπεζαρία και πολλά άλλα σημεία του σπιτιού είναι γεμάτα από αντικείμενα τα οποία η ηθοποιός λατρεύει, αφού είναι κομμάτια της ιστορίας της οικογένειας Χαλκιάδη. Αυτό είναι το πραγματικό της επώνυμο, που ξεκινά πριν από πολλές δεκαετίες από την Καλλονή της Λέσβου.

«Τα περισσότερα πράγματα ανήκαν στις γιαγιάδες μου και δεν μπορώ με τίποτα να τα αποχωριστώ, αφού είναι κομμάτια της ζωής μου. Ανάμεσα σε αυτά μεγάλωσα και το καθένα έχει τη δική του ιστορία. Από την άλλη, μου αρέσει κιόλας αυτή η mix and match διακόσμηση του προσωπικού μου χώρου, καθώς θυμίζει έντονα τον χαρακτήρα μου. Ετσι είναι και το σπίτι μου στη Νέα Υόρκη!» λέει η ηθοποιός που εξηγεί ότι αναγκάστηκε να αλλάξει το επώνυμό της, επειδή οι ξένοι με τους οποίους είχε επαφή δεν μπορούσαν να το προφέρουν!

Αντικείμενα άλλης εποχής

Ανάμεσα στα μοντέρνα στοιχεία του σπιτιού προκαλούν εντύπωση τα μπρούντζινα φωτιστικά με τις κρυστάλλινες λεπτομέρειες, αλλά και τα πολλά μικροαντικείμενα, όπως οι ασημένιες και οι πορσελάνινες μινιατούρες που κοσμούν τον επιβλητικό σκαλιστό μπουφέ με τον καθρέφτη, έπιπλο από την προίκα της γιαγιάς της. Πολλοί θα πίστευαν πως λόγω της μοντέρνας εικόνας της η Αννα Μύρα θα επέλεγε να μείνει σε ένα μοντέρνο, minimal σπίτι. Ωστόσο εκείνη επιμένει στο παλιό στιλ. Ακόμα και πάνω στο τζάκι φιλοξενείται μια σειρά από ασημένια στολίδια με φλουριά, που αποτελούν κομμάτια από παραδοσιακές φορεσιές, και αξεσουάρ μιας άλλης εποχής.

Τα αντικείμενα βρίσκονται όλα σε άριστη κατάσταση. Η Αννα και η οικογένειά της τα προσέχουν ως κόρην οφθαλμού, αφού είναι συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους. Σε κάθε γωνιά του σπιτιού υπάρχουν φωτογραφίες όλων των μελών της οικογένειας, από τις οποίες τη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί αυτή του παππού Γιώργου Χαλκιάδη, με τη στολή του ανθυπολοχαγού του Πεζικού από το μέτωπο του '40. Η φωτογραφία συνοδεύεται και από δύο γράμματα που είχε στείλει την εποχή του πολέμου από την πρώτη γραμμή, με τον προσωπικό γραφικό χαρακτήρα του και παραλήπτη την υπηρεσία του Πεζικού στην οποία ανήκε εκείνη την περίοδο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα