Αληθινός γάμος επί σκηνής

SHOWBIZΑληθινός γάμος επί σκηνήςΔευτέρα, Ιούλιος 27, 2015 - 13:43

Ηταν καλεσμένοι σε γάμο, αλλά οι περισσότεροι δεν το γνώριζαν. Μια χαρμόσυνη έκπληξη περίμενε τους περίπου 400 θεατές που βρέθηκαν πριν από μερικές μέρες στο θέατρο Αυλίδειας - Αρτέμιδος, στη Χαλκίδα, για να παρακολουθήσουν το θεατρικό έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ

ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η σκηνοθέτις της παράστασης Μαρία Βαρδάκα παντρεύτηκε πάνω στο σανίδι τον εκλεκτό της καρδιάς της Μπάμπη Καρλή, ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη πράξη του έργου! Εκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι είδαν ξαφνικά τον αντιδήμαρχο Χαλκιδέων Γιώργο Μπαντούνα να ανεβαίνει στη σκηνή και να τελεί τον πολιτικό γάμο του ζευγαριού, γεγονός που θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει βραβείο πρωτοτυπίας, καθώς δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον επί ελληνικού εδάφους.

«Το θέμα του "Καπέλου από ψάθα Ιταλίας" είναι ο γάμος του ήρωα Φαντινάρ, ο οποίος διαδραματίζεται μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης πράξης του έργου, αλλά οι θεατές δεν τον βλέπουν. Με τον σύντροφό μου σκεφτήκαμε να κάνουμε τον δικό μας γάμο επί σκηνής τη χρονική στιγμή που -σύμφωνα με το στόρι- παντρεύεται ο Φαντινάρ» εξηγεί στην «Espresso» η νιόπαντρη σκηνοθέτις Μαρία Βαρδάκα. «Η πλειονότητα των θεατών δεν κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε. Πέρα από τους συγγενείς και φίλους μας που βρίσκονταν εκεί και γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί, όλοι οι άλλοι νόμισαν αρχικά ότι ο γάμος ήταν κομμάτι της παράστασης, κάτι σαν happening. Βέβαια, όσοι αναγνώρισαν τον αντιδήμαρχο Χαλκιδέων υποψιάστηκαν ότι κάτι άλλο γινόταν» συνεχίζει η ίδια, συμπληρώνοντας ότι μετά τον γάμο η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Το φινάλε βρήκε τους ηθοποιούς και τους νεονύμφους πάνω στη σκηνή να δέχονται θερμές ευχές εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων. Κατόπιν ακολούθησε γαμήλιο πάρτι για τους συγγενείς και τους φίλους της Μαρίας και του Μπάμπη, οι οποίοι γλέντησαν μέχρι το πρωί.

Το έργο «Ενα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» ανεβαίνει με επιτυχία κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στο θέατρο Αυλίδειας - Αρτέμιδος, στον χώρο που έχει παραχωρηθεί στο καλλιτεχνικό σχήμα της πόλης από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέος Αυλίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα