Εφυγε από τη ζωή ο βιομήχανος Στεργίου

18:31 5/3/2019 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕφυγε από τη ζωή ο βιομήχανος ΣτεργίουΤρίτη, Μάρτιος 5, 2019 - 18:29

❱❱ Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Κωνσταντίνου Στεργίου (φωτό), ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 χρόνων.

Ο αυτοδημιούργητος βιομήχανος, ο οποίος ίδρυσε την εταιρία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Ε. & Κ. Στεργίου και Σία Ο.Ε. με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, γεννήθηκε στις

2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδας.

Την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου έζησε στο χωριό, όμως μετά την απόλυσή του από τον Στρατό Ξηράς προτίμησε να μείνει στους Αμπελοκήπους για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε ως βοηθός σε πολλά έργα, ενώ τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο.

Ομως, έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα, δεν μπορούσε πλέον να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο, δημιουργώντας την εταιρία ειδών ζαχαροπλαστικής Αφοί Στεργίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σία Ο.Ε., που λειτουργεί έως σήμερα. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 15.30 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή Κόκκινος Μύλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα