«Έφαγαν» 500 χρόνια και αφέθηκαν ελεύθεροι δουλέμποροι που μετέφεραν 586 πρόσφυγες

15:47 7/3/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Έφαγαν» 500 χρόνια και αφέθηκαν ελεύθεροι δουλέμποροι που μετέφεραν 586 πρόσφυγεςΤετάρτη, Μάρτιος 7, 2018 - 15:46

❱❱ Παρά τις βαριές καμπάνες που είχαν δεχτεί οι πέντε δουλέμποροι του πλοίου «Baris», καθένας από τους οποίους είχε καταδικαστεί σε πάνω από... 500 χρόνια φυλάκιση, αφέθηκαν ελεύθεροι!

Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει από τη Μερσίνα της Τουρκίας μεταφέροντας στοιβαγμένους στα αμπάρια του 586 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς φως και επαρκές οξυγόνο, είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου τον

Νοέμβριο του 2014 και εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο 30 ναυτικά μίλια ανοιχτά των ακτών της Ιεράπετρας.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, άσκησαν αναίρεση στον Αρειο Πάγο και το ανώτατο δικαστήριο διέταξε επανεξέταση της υπόθεσης. Τη Δευτέρα το Εφετείο Ηρακλείου έπαυσε την ποινική δίωξη με το σκεπτικό ότι το αδίκημα τελέστηκε στα διεθνή ύδατα, εκτός δηλαδή της περιοχής δικαιοδοσίας του.

Παράλληλα οι εφέτες έκριναν ότι οι πέντε ναυτικοί έπρεπε να δικαστούν από τις Αρχές του... Κιριμπάτι, τη σημαία του οποίου έφερε το δουλεμπορικό πλοίο.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα