Δύο καταδίκες για την Ηλιάνα
Τον Νοέμβριο του 2008 δύο γονείς από την Πάτρα βυθίστηκαν στο πένθος, όταν η μόλις δύο ετών κορούλα τους πνίγηκε με το κορδόνι του μπουφάν της όταν έκανε τσουλήθρα στον παιδικό σταθμό όπου πήγαινε! Οι τραγικές μνήμες από την ασύλληπτη τραγωδία που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Πάτρα «ζωντάνεψαν» στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης, όπου εκδικάστηκε
Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια, όταν η δίχρονη Ηλιάνα έπαιζε με τα άλλα παιδάκια στην αυλή του παιδικού σταθμού. Κάποια στιγμή ανέβηκε στην τσουλήθρα που υπήρχε εκεί, αλλά την ώρα που γλιστρούσε αμέριμνη το κορδόνι του μπουφάν της πιάστηκε στην κορυφή της τσουλήθρας, δημιουργώντας βρόγχο που είχε ως αποτέλεσμα το άτυχο κοριτσάκι να πνιγεί.
Στο νοσοκομείο
Παρ' όλα αυτά το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αρχικά ακολούθησε η σύλληψη της υπεύθυνης του παιδικού σταθμού και στη συνέχεια της νηπιαγωγού.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας Νίκος Μπαράκος, η ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αποτελεί ηθική δικαίωση για τους γονείς της άτυχης μικρής, που όμως σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει το κενό που τους άφησε η απώλειά της. Ο πατέρας και η μητέρα της Ηλιάνας υποστήριξαν ότι δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των παιδιών, κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν το αγγελούδι τους και να βυθιστούν για μια ζωή στη θλίψη. Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενες ισχυρίστηκαν πως το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή στη δίχρονη ήταν τυχαίο και δεν υπήρξε αμέλεια από την πλευρά τους.
ΤΟ ΘΕΜΑ τότε είχε προκαλέσει θλίψη και παράλληλα σάλο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση-ειδοποίηση για το μη ασφαλές παιδικό μπουφάν και τις απαιτήσεις ασφαλείας παιδικών ενδυμάτων, σύμφωνα με ισχύον πρότυπο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Ελλάδα και προκειμένου να προστατεύεται η ευαίσθητη ομάδα των παιδιών από ενδεχόμενους κινδύνους, όπως τραυματισμοί, πνιγμός, ασφυξία, έχει υιοθετηθεί το πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ 14682:2004 "Ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων - Κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης στα παιδικά ενδύματα". H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε τους σχετικούς συνδέσμους κατασκευαστών ετοίμων ενδυμάτων και επιχειρήσεων πλεκτικής ετοίμου ενδύματος, καθώς και επιμελητήρια, για τις απαιτήσεις ασφαλείας που απορρέουν από το ανωτέρω πρότυπο».
Εύα Παπαδάτου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Lifestyle
- Showbiz: Μ. Συνατσάκη: Αγνώριστη... χωρίς ίχνος μακιγιάζ! (Φωτό)
- Η ανατροπή! Κωστόπουλος-Μπαλατσινού: Οδεύουν προς Ant1;
- Σοφία Καρβέλα: Δείτε τις πρόσφατες τρυφερές φωτογραφίες με το γιο της
- Showbiz: Σ. Τζώρτζογλου: Δείτε τον πρώτη φορά με το γιο του που έγινε... παλικάρι! (Φωτό)
- Δύο καταδίκες για την Ηλιάνα
- Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Έµεινα µόνος στα 16. Έπαθα σοκ»
- Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 16 έως 18 Ιουλίου
- Σκάνδαλο στην Εθνική Τράπεζα: Προσέλαβαν εκτός ΑΣΕΠ τα παιδιά 4 αρχισυνδικαλιστών
- Πόσες πιθανότητες έχετε να μείνετε έγκυος;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso
- Δύο καταδίκες για την Ηλιάνα
- Εσπασαν τα ισόβια για Παπαγεωργόπουλο!
- Οι επτά που «κλείδωσαν» για τα... νέα «Κλεμμένα όνειρα»
- Μισθοί με βάση τις... ανάγκες
- «Ψήνονται» για καφέ στην TV
- Χαροπαλεύουν δύο αδελφάκια μετά την έκρηξη σε βιοτεχνία
- Ο Τσίπρας τελικά πήγε για μπάνια!
- Η Ελενα Παπαρίζου έγινε τώρα σοφερίνα
- Τα μαγαζιά ελπίζουν μόνο στους τουρίστες
- Τελευταία Νέα Espresso
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Lifestyle
- Showbiz: Άννα Δρούζα: Δείτε τη μετά από καιρό... μαυρισμένη και προβληματισμένη! (Φωτό)
- Η ατάκα του Πάτρα on air που έφερε σε δύσκολη θέση τον Σκαρμούτσο!
- Άννα Βίσση: Η πρώτη επαφή με το κοινό και η «γεύση» των 40 ετών καριέρας
- Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η αναβολή από το στρατό, το «κράξιμο» και η πικρία του
- Δέσποινα Βανδή: Διακοπές στην Τζιά
- Η απιστία... έχει ταυτότητα
- Σκάνδαλο στην Εθνική Τράπεζα: Προσέλαβαν εκτός ΑΣΕΠ τα παιδιά 4 αρχισυνδικαλιστών
- Εστιατόριο μέσα… σε σπηλιά!



