Δύο φοιτητές από τη Μυτιλήνη στη γαλλική Γουιάνα για την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔύο φοιτητές από τη Μυτιλήνη στη γαλλική Γουιάνα για την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρουΔευτέρα, Φεβρουάριος 11, 2019 - 16:00

❱❱ Στο διαστημοδρόμιο της γαλλικής Γουιάνας βρέθηκαν δύο φοιτητές από τη Μυτιλήνη, ο Ηλίας Ψυρούκης και ο Ηλίας Θεοδωρίδης...

... που παρακολούθησαν

την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου του Hellas Sat 4 από την υπερπόντια περιοχή η οποία βρίσκεται στη βόρεια ατλαντική ακτή της Νότιας Αμερικής.

Οι δύο 23χρονοι, οι οποίοι σπουδάζουν στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανήκαν στην πρώτη ομάδα η οποία εκτόξευσε εξ ολοκλήρου πύραυλο ισχυρής ισχύος τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Copernicus Hackathlon, ο οποίος έγινε με την υποστήριξη του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και της Hellas Sat.

Οπως είπαν οι ίδιοι, στη Λατινική Αμερική πήγαν επειδή υπήρχε μια συνεργασία με τον Hellas Sat για να ταξιδέψουν και να δουν την εκτόξευση. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά πώς λειτουργεί πραγματικά ένα space center και να διαπιστώσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους χιλιάδες άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα